”Jag blev förbannad, han körde otroligt fult i första svängen”

TRAV

Ulf Ohlsson var inte nöjd efter storloppet Hugo Åbergs Memorial.

Anledningen: han tyckte att konkurrenten Pietro Gubellini kört oschysst.

– Han körde otroligt fult i första svängen, säger Ohlsson till TV4 efter loppet.

Commander Crowe försvarade titeln i Hugo Åbergs Memorial när han och Örjan Kihlström tämligen odramatiskt kunde springa hem loppet från ledningen.

Desto mer dramatik var det i den första svängen, när alla positioner skulle intas.

En som inte var nöjd med hur allt gick till var stjärnkusken Ulf Ohlsson, som körde Stefan Hultmans Orecchietti i loppet.

”Jättetråkigt”

Han intervjuades av TV4 på stallbacken några minuter efter målgången.

– Orecchietti kändes fin, men det blev inget tempo, inget lopp. Han kom ut där på upploppet och gick väldigt bra, men det var svårt att gå så mycket fortare än vad han gjorde, säger Ulf Ohlsson.

– Det är jättetråkigt när det inte blir något lopp, nu blev jag förbannad i första kurvan, Gubbelini kör ju så otroligt fult där. Han är på Svanstedt hela tiden och ska ha ner honom på innerspår och trycker sig ner, då är Svanstedt tvingad att ta upp och släppa ner honom och för att jag inte ska köra rakt upp i ryggen på honom så var jag tvingad att gå ner på innerspår. I det läget svor man ju, jag hade ju en bra rygg på Åke Svanstedt. Men som loppet blev nu så hade det ingen betydelse.

Bakom Commander Crowe spurtade The Best Madrik rivigt till andraplatsen. Orecchietti slutade sexa, först utanför pengarna, och storfavoriten Sebastian K. fick det inte att stämma i tredjespår i slutsvängen och slutade sjua. Stort slagen.

ARTIKELN HANDLAR OM