Förstår inte Nurmos val

TRAV

Timo Nurmos startar sällan på V75 utanför Solvalla.

Han borde göra det oftare.

I går tävlade han i Malmö och tog en V75-dubbel.

Johan Edlund ger sin syn på V75-omgången.

Timo Nurmos prioriterar allt som oftast att tävla på hemmabanan, Solvalla, i stället för att resa ut i landet och vara med på V75. Jag förstår inte valet eftersom prispengarna är betydligt högre på V75 och Nurmos hästar håller tillräckligt hög kvalitet för att vara framgångsrika även där.

I går gjorde han ett undantag och skickade iväg fem hästar till Jägersro (Malmö) och resultat blev två V75-vinster.

Buba Boko, som inte gjorde en enda start under 2013, har verkligen hittat stilen och var totalt överlägsen i V75-2 trots en rejäl start- galopp. Det ska sägas att motståndet var av klen klass men Buba Boko övertygade.

Vinst nummer två för Nurmos ordnade Finish Future (V75-6) som var starkast trots en tuff löpning utvändigt favoriten Vivo Per Lei som galopperade som slagen.

Timo Nurmos har haft en mycket stark inledning (31 i segerprocent) på 2014 och framgångarna lär fortsätta framför allt om Nurmos blir mer frekvent på V75.

■ ■ ■

Goop dubblade

Framgångarna för Björn Goop på V75 fortsätter. I går blev det en tränardubbel efter två enkla spetsvinster.

Först ut var Reckless som hade lekstuga i V75-4. Reckless ser inte mycket ut för världen men han har en effektiv aktion som kommer ge honom fler segrar i karriären.

Goops andra vinnare var Twitter i V75-avslutningen. Här var det viss dramatik före loppet då Twitter inte såg som bäst ut i provstarten. Goop korrigerade utrustningen och lade på boots på framhovarna kort före start för att få honom stabilare och när loppet väl kom igång var Twitter aldrig i förlustfara.

■ ■ ■

V75 inleddes med favoritfall när Art on Line förlorade, trots att han var bäst i loppet. Art on Line hamnade, som väntat, direkt utvändigt om ledande, Jumble Ås, men istället för att ligga lugn där och attackera på upploppet valde Mikko Aho att pressa hårt redan 700 meter från mål. Art on Line hade knäckt Jumble Ås i sista sväng men också spillt för mycket av den egna kraften och stumnade sista biten och slutade trea.

Nu var det i stället Gigant Slugger som på mycket trötta ben höll farten bäst (nåja).

■ ■ ■

Rafflande guldhistoria

Gulddivisionen(V75-3) höll ingen högre klass men blev rafflande. Flemming Jensen tog ledningen med favoriten O’grady men valde att släppa (varför?) kommandot till svåraste konkurrenten, Dreams Take Time. Sen hände inte mycket förrän i mitten av sista sväng när både Juggle Face, som var utvändigt ledaren (men slagen), och David Sisu, som hade högst fart av alla i tredjespår, galopperade. Det gav såväl O’grady som YanantinBoko frittfram och båda närmade sig Dreams Take Time, som dock höll undan med en halv längd. I mina ögon hade David Sisu vunnit utan galopp.

Joakim Lövgren och Global Navigator spurtvann V75-5 efter en perfekt löpning i andra utvändigt. Bästa insatsen svarade tvåan Sahara Fairytale, som gjorde grovjobbet i dödens, för.

Johan Edlund

ARTIKELN HANDLAR OM