Han leder galan – med Almenäs

Foto: Kanal75
Komikern Mårten Andersson och Jessica Almenäs leder Hästgalan i Stockholm ”Jag tycker det är skitkul, det är en kick att stå där”
TRAV

Komikern Mårten Andersson och Jessica Almenäs.

Där har ni programledarna för årets Hästgala som går av stapeln på lördag.

– Vi klickade direkt, säger Mårten Andersson till Trav365.

På lördag smäller det på Waterfront i Stockholm. Det är dags för den årliga Hästgalan. Efter att ha arrangerats i Göteborg i många år har den flyttats till huvudstaden.

I helgen får vi alltså veta vem som blir Årets tränare, Årets häst och Årets kusk.

Bland annat.

”Ska tillföra min humor”

Leder galan gör trav-tv:s stora affischnamn, Jessica Almenäs. Till sin hjälp har en rookie i travsammanhang – komikern Mårten Andersson.

Mest känd är han från den svenska humorscenen, där han med sina kontroversiella imitationer av bland annat Mikael Persbrandt, Dr Alban, Bengt Magnusson och Peter Antoine slog igenom i radioprogrammet Pippirull. I dag är Mårten Andersson främst känd som standup-komiker och han står bakom Raw Comedy Club.

– Jag tyckte det lät kul när jag fick frågan, så jag tackade ja. Just att jag inte är så insatt gör att jag kan se på travvärlden med andra ögon, det är väl mycket därför jag är där. Jag ska tillföra min typ av humor, säger han till Trav365.

I fjol var komikern med i Stjärnornas hoppning i Globen, efter det har hästintresset ökat.

– Ja, jag fick lite blodad tand av det.

Är du intresserad av trav?

– Jag tycker det är skitkul, men jag är som sagt inte så insatt. Men min mamma är från Hudiksvall så jag har varit på Hagmyren och Solvalla några gånger och spelat. Det är en kick att stå där, även om man bara spelat för några hundralappar. När man har sett defileringen och valt vilken häst man ska spela på så är det häftigt att se upploppet. Antingen vinner man, eller så kanske man missar med typ en...nos.

Hur ska det bli att leda galan tillsammans med Jessica Almenäs? Känner ni varandra eller blir det en ny bekantskap?

– Vi har sett genom åren, dels genom jobb och dels genom bekanta. Vi har haft ett uppstartsmöte inför galan, det kändes bra, vi klickade direkt, säger Mårten Andersson.

”Ska bli spännande”

Hästgalan sänds på webbsidan ATG Play med start 19.45 och är uppdelat i två block. Den inleds med show och prisutdelning av samtliga "Årets bästa-pris" (Årets häst, tvååring, treåring, fyraåring, äldre, sto, kallblod, tränare, kusk och komet). Därefter väntar middag och utdelning av diverse hederspriser.

– Det ska bli spännande med vårt nya upplägg gällande prisutdelningen. Första delen är i Waterfronts fantastiska teater, där det blir show och en innehållsrik men kortare prisutdelning jämfört med tidigare år. Efter middagen delar vi ut ytterligare priser och bjuder på underhållning, säger Annette Mörk, , producent för galan, till Kanal75.

ARTIKELN HANDLAR OM