”Vi har vunnit väldigt mycket genom åren...”

Turbutiken i Småland: spelat hem två storvinster på mindre än ett år på V75

Foto: Spelcafeet.com
Theresa Ottosson tillsammans med mamma Heléne i butiken.
TRAV

Är detta Sveriges hetaste V75-butik? Döm själv.

2004 vann de 13,6 miljoner kronor. I somras 1,7 miljoner.

I lördags var det dags igen.

– Vi har vunnit väldigt mycket genom åren, säger 23-åriga butiksägaren Theresa Ottosson.

Invånarna i Mönsterås börjar bli vana vid att vinna på travet. Senast i somras spelade Spel-Caféet in 1,7 miljoner kronor på butikens andelssystem.

Butiken hade 17,4 system med alla rätt vilket gjorde att det blev så stora pengar.

Då var det 175 personer som hade köpt in sig och delade på pengarna.

Butiken drivs av 23-åriga Theresa Ottosson som tagit över butiken efter sin mamma. I somras var det hennes morfar, Sven Fager, som var hjärnan bakom systemet.

”Det här är roligt”

I helgen prickade butiken in alla rätt igen på V75. Butiken spelade hem mest pengar av alla ATG-ombuden i landet den gångna helgen.

– Det här är roligt. Eftersom det är så mycket pengar får en del hämta ut i butiken och en del får det på kontot. Vi hade sålt 181 andelar och varje person får över 2 000 kronor var, säger hon.

Vem är det som gör systemet?

– Det är en kund, en kille som har gjort systemet i många år. Det har gått lite fram och tillbaka och nu sätter han sjuan. Alla blir glada och det blir mer försäljning.

– Han sa för några år sedan att han villa göra systemet. När min morfar vann i somras hade den här killen en paus och då fick morfar tippa.

Hur kommer det sig att så många köper in sig?

– Vi har vunnit så mycket genom åren och det här andelssystemet har funnits längre. För tio år sedan vann vi 13,6 miljoner kronor på just det här systemet. Det här är det systemet som dragit in mest pengar till kunderna och det gör att det är så himla populärt.

”Butiken går i generationer”

Theresa Ottosson tog över butiken i mars i fjol då hennes mamma lämnade över ansvaret till henne.

– Jag har jobbat i butiken länge, mamma tröttnade på att ta allt ansvar själv. Hon frågade vad jag hade tänkt och då blev det att jag tog över. Jag har intresset så hon lämnade över allt till mig, men hon jobbar kvar i butiken och vi hjälps åt. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb, speciellt när vi vinner. Min morfar drev butiken först och sedan tog mamma över och nu jag. Butiken går i generationer.

Hur mycket vinner ni?

– Vi fick siffror från ATG om att vi spelade in nästan två miljonerna på andelarna i fjol och det här året har börjat bra och vi har vunnit nästan varje helg, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM