Solvalla: ”Publiken kommer få klappa världsmästaren”

Så kommer Prix d'Amerique-vinnaren Maharajah att hyllas på lördag

Foto: AP, Casper Hedberg
Örjan Kihlström, Maharajah, skötaren Lisa Skogh och tränaren Stefan Hultman kommer hyllas på Solvalla på lördag.
TRAV

På lördag bjuder travbanan Solvalla på en unik chans.

Man får klappa världens, just nu, bästa häst: Maharajah.

– Vi bjuder på kaffe och tårta och publiken kommer att få klappa ”världsmästaren” på publikplats, säger Fredrik Ekman på Solvalla.

För knappt två veckor sedan blev Maharajah hela trav-Sveriges lyckopiller då han vann världens tuffaste travlopp, Prix d´Amerique, i Paris.

Hyllningarna har sedan dess öst in till hästen och hela kretsen kring honom.

På lördag, när Solvalla arrangerar V75-tävlingar, får publiken chansen att hylla hästen live på banan.

– Inför V75, i pausen, kommer hästen in på publikplats med skötaren Lisa Skogh. Vi kommer ha tränaren Stefan Hultman och kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln och visa bilder på hästens fantastiska karriär, säger Fredrik Ekman på Solvalla.

”Vi är glada”

Han fortsätter:

– Solvalla bjuder på kaffe och tårta och så många som det är möjligt kommer ha chansen att klappa Maharajah. Det är något väldigt speciellt och vi är glada för att kretsen kring hästen vill göra det här hos oss. Just att få komma nära en häst som är så unik för svensk travsport, det kan dröja många år innan man får ta emot en sådan champion igen. Vi ska göra vårt bästa för att det här ska bli ett minne som etsar sig fast.

”Brukar alltid vara mycket folk”

Utöver Maharajah-hajpen kör huvudstadsbanan sju fina V75-finaler, och redan innan nyheten att världens bäste häst skulle komma var intresset stort för att få vara på plats på banan under lördagen.

– Det är på väg att bli fullt i våra restauranger. Känslan var redan innan att det här var en populär dag. Det brukar alltid komma mycket folk och det är med Maharajah var en riktigt, riktigt kul bonus.

Kommer det ske något annat speciellt under lördagen?

– Det är Hästgalan på kvällen, så vi kommer dela ut några av våra priser till champions på Solvalla.

Vad är det för väderprognos så här tidigt i veckan?

– Vad jag förstår så kommer det ligga runt noll grader. Det ser inte ut som att det plötsligt ska bli något jättedåligt väder. Vi får även hoppas att vi slipper nederbörd, säger Fredrik Ekman.

TÄVLING: Vinn resa till Prix d'Amerique – klicka här!

ARTIKELN HANDLAR OM