Schemat som avslöjar loppen för stjärnan

Då gör Sebastian K. debut i USA: ”Vi har jobbat på detta sedan förra året”

1 av 2 | Foto: Kanal 75, Knutsson Trotting
Här är schemat för Sebastian K..
TRAV

10 maj gör Sebastian K. debut på travbanan Meadowlands i USA.

Nu avslöjas hela tävlingsschemat för Åke Svanstedts stjärnhäst.

– Det finns jättefina lopp i Amerika, det ser positivt ut. Vi har jobbat på det här schemat sen förra året, säger delägaren i hästen, Tristan Sjöberg-Knutsson.

En häst fick följa med Åke Svanstedt på flytten till USA: storstjärnan Sebastian K..

Nu har hästen varit på plats i Florida ett tag och enligt delägaren Tristan Sjöberg-Knutsson trivs han förträffligt i det soliga klimatet.

– Han mår jättefint! Han stod i karantän uppe i Maryland, där var det kallt så han hade lagt på sig vinterhull där, så när han kom ner till Florida med vinterpäls fick han svettas lite.

”Känns kanon”

– Nu har han blivit av med den och tränat fint i en månad. Åke säger att ”Sebbe” känns kanon. Jag pratade med honom för en vecka sen och då var han väldigt, väldigt nöjd. Han trivs med väder, banor och vi ser fram emot en fin säsong.

Hur tät kontakt har du/ni med Svanstedt nu?

– Vi har bra kontakt med Åke. Det är 13 timmars tidsskillnad mellan oss då jag bor i Singapore, så det passar mig utmärkt att ringa på morgonen, då är det tidig kväll i Florida, förklarar Tristan Sjöberg-Knutsson.

– Vi pratar några gånger i månaden och sedan har jag och förstemannen Björn ”Bernie” Norén bra kontakt också, fortsätter han.

”Sorgset att missa Elitloppet”

Tävlingsschemat som är framtaget för Sebastian K. till den första säsongen på andra sidan Atlanten innehåller 16 lopp och debuten är planerad till den 10 maj och ett lopp på Meadowlands.

– Det finns jättefina lopp i Amerika, det ser positivt ut. Pengamässigt är det Maple Leaf Trot i Toronto den 19 juli och finalen av TVG på Meadowlands de som är störst. Målet är givetvis att kvala in hästen till de två loppen. Det ena är i slutet av säsongen och det andra i mitten, så vi har flera chanser. Vi har jobbat på det här schemat för hästen sen förra året.

Ni har tidigt sagt att det inte blir något Elitloppet för Sebastian K., med tanke på att ni i höstas bestämde er för att flytta honom till USA. Hur känns det att inte få chansen att vara med där?

– Vi förstod att han inte skulle starta där när vi tog det här beslutet. Men det är sorgset att vi missar Elitloppet, det hade varit roligt att få en chans att vinna det. Men nu satsar vi på USA och är nöjda och glada över det. Vad som händer i framtiden vet man inte heller, det står i stjärnorna.

Här nedan hittar du hela schemat för Sebastian K. i USA

ARTIKELN HANDLAR OM