Piken på Twitter: ”Kamma er...”

Niklas Robertssons häst rankades sist – kritiserar experterna

Foto: Kanal 75/Twitter
Niklas Robertsson var inte nöjd med tipset i tidningen.
TRAV

Donttellmeanymore ratas av olika tipsexperter inför lördagens V75-finaler på Solvalla.

Mest i Expressen där hästen är rankad sist – det fick tränaren Niklas Robertsson att skicka en pik mot tidningen på Twitter: ”Kamma er”.

– Vi måste våga diskutera mer i trav-Sverige, säger han till Trav365.

Travtränarens twitterinlägg fick stor uppståndelse och blev en snackis bland microbloggarna.

Meddelandet i sin helhet:

”Och där köpte man Expressen för sista gången. #kammaer”.

– Jag var lite ironisk- och lite allvarlig. Jag blev lite chockad när jag såg rankingen, med tanke på att han har bevisad form och kommer med två raka V75-segrar, säger Niklas Robertsson.

– Jag tycker det är roligt med Twitter, man kan diskutera fritt och ”hugga” lite utan att för den delen bråka eller vara ovänner. Det är som sagt kul att ”hugga” och hästar går alltid att diskutera.

”Måste utmana sig själv”

I Aftonbladet är Robertssons häst rankad nia, i Travronden sexa och i Expressen, sist, tolva.

– Nu när jag har startat det här så får jag inte komma sist och stå där med skammen, ha ha. Man måste utmana sig själv lite.

– Alla säger att hästen inte går bakifrån, jag vet inte vad det snacket kommer ifrån. Han har knappt haft bakspår, och för en häst som är så pass startsnabb så spetsar han ju alltid från spår ett till sex. Jag retar mig mer på det snacket än någon ranking.

Hur skulle du ranka honom från spår 9 i V75-6 på lördag?

– Som fjärdehäst. Jag rankar 2 Quesy, 1 Rooibos och 10 Kalle före honom. Jag är inte ilsken för att tipsexperterna har rankat honom långt ner, men vi måste våga diskutera mer i trav-Sverige, ibland är det för dött med sånt. Man behöver inte vara ovänner för det, utan vi diskuterar vår sport, man ska inte vara så rädd för att stöta sig med någon.

– Min lokaltidning rankar honom i alla fall tvåa, de har koll, säger Niklas och skrattar.

”Haft Maharajah-upplägg”

Donttellmeanymore har vunnit två raka V75-lopp från ledningen inför lördagens final på huvudstadsbanan Solvalla. Och tränaren är mycket nöjd med sin travare inför uppgiften.

– Det som var positivt senast var att han var relativt okörd, han hade 80 i puls efter loppet. Han travade dock lite sämre, men så blir han när han måste gå med bakskor och när det är lite löst på innerspår. Nu finns det hov för barfota och det kan nästan kännas lite skönt med bakspår, det blir ofta körning i finaler och man kan inte gå all in varje gång och ladda för ledningen.

Hur blir upplägget i veckan?

– Han har haft ett Maharajah-upplägg i två veckor nu, haft det lugnt och skönt. Lite långa ridturer, massage, mått allmänt gott helt enkelt. Men jag kommer vässa upp honom, precis som vanligt, närmare start.

ARTIKELN HANDLAR OM