Då är Maharajah tillbaka på banan

Stefan Hultman: ”Det kan bli Solvalla 29 mars”

Foto: Bildbyrån
Maharajah och tränaren Stefan Hultman efter segern i Prix d'Amerique.
TRAV

Prix d'Amerique-vinnaren Maharajah är snart tillbaka på banan igen.

Här avslöjar tränaren Stefan Hultman när superstjärnan kommer starta nästa gång.

– Det kan bli på Solvalla den 29 mars eller på Eskilstuna två veckor före finalen den 12 april, säger han till travkompaniet.se.

I slutet av januari vann svenske stjärnhästen världens tuffaste travlopp, Prix d'Amerique, i Paris.

Efter det har hyllningarna från hela trav-Sverige öst in över Maharajah – och hela kretsen kring hästen från Ekerö.

Tränaren Stefan Hultman valde efter jättesuccén att ta hem sin travare och nobba storloppen Prix de France (som avgörs i helgen) och Prix de Paris, för att i stället låta honom vila och sedan siktas mot Olympiatravet på Åbytravet i Göteborg i slutet av april.

”Jättenöjd”

Hästen har nu gåtts igenom av Hultmans veterinär Nils Roneus.

– Nils var jättenöjd med Maharajah efter genomgången. Hästen ser faktiskt oförskämt fin ut och ser ut att ha tagit både loppet och resan hem på ett strålande sätt. Han är fräsch, är pigg och glad och verkar nöjd över att vara hemma igen. Det känns ändå bra att vi tog hem honom och han får nu ett par veckors semester, berättar Stefan för travkompaniet.se.

”Stort intresse”

Nu väntar avelsarbete och vila för ”Marre”, innan han ska tränas upp för de nordiska storloppen senare i vår.

– Nu får han bara gå i hagen den här veckan men på måndag får han åka upp till Menhammar för att påbörja årets avelssäsong. Det har förstås blivit stort intresse för att betäcka med honom efter Prix d'Amerique och det är ju också väldigt roligt. Hans ettåringar ser så otroligt fina ut och jag tror att det full bok för honom i år.

Och det kommer inte dröja länge innan hela trav-Sveriges kelgris är tillbaka på tävlingsbanan.

Enligt Hultman kommer hästen starta antingen på Solvalla i slutet av mars eller på Sundbyholmstravet i Eskilstuna någon vecka efter det.

– Det kan bli på Solvalla den 29 mars eller på Eskilstuna två veckor före finalen den 12 april, vi får se, säger Stefan Hultman.

ARTIKELN HANDLAR OM