Titta, de har vunnit miljoner på V75

Inför V75-finalerna på Solvalla: Spelarna som blivit löjligt rika

Foto: Carolina Byrmo
Anders Ström vann 32 miljoner kronor under Elitloppshelgen på Solvalla 2004
TRAV

På lördag det V75-finaler på Solvalla med över 20 miljoner i potten till en ensam vinnare.

Här är spelarna som tagit hem supervinster på huvudstadsbanan.

Så har de gjort – för att bli löjligt rika.

Att vinna miljoner på V75 är få förunnat. Att bli ensam med alla sju rätt är ytterst sällsynt och det är endast ett exklusivt sällskap som lyckats med det. Här nedan kan du läsa om flera spelare som lyckats just med det – på Solvalla.

I helgen är det V75-tävlingar på huvudstadsbanan och det ligger över 20 miljoner kronor.

Är det din tur på lördag?

Unibet-grundaren Anders Ström blev ensam med alla rätt

Vann 32 miljoner kronor under Elitloppshelgen 2004. På lördagen gjorde han ett system till sig och några vänner. Systemet innehöll en spik, ett lopp med fyra hästar och alla hästar i de övriga loppen. Systemet ska ha gått loss på omkring 80 000 kronor. Ström var hjärnan bakom systemen som ett gäng varje vecka lämnade in hos Norra Bantorgets Tobak i centrala Stockholm. Sammanlagt var det elva personer som delade på systemet.

Vinsten firade Ström med att äta lövbiff och pommes frites och studera inför söndagens Elitlopp.

Anders ”Dajmen” Jonasson vann 23 miljoner – avled dagen efter

I augusti 2009 gjorde den kände spelprofilen och en av Sveriges bästa travtippare, Anders ”Dajmen” Jonasson, en kupong när Solvalla körde V75-finaler. Jonasson spikade Spex Brodde som vann enkelt. När sedan spelproffset fick in en av sina två hästar i den sista avdelningen var det klart. Han hade blivit ensam med alla rätt.

Belöningen: 20 794 827 kronor (där han själv hade 20 procent av systemet).

Men Anders Jonasson fick bara njuta av vinsten i 15 timmar. Sedan förvandlades glädje till tragedi när den kände spelprofilen föll ihop i hemmet och avled.

Trav-Sverige var chockade och hyllade ”Dajmen” efter att denne hade gått bort.

Spelproffset satte flerkupong – vann 18 miljoner

2011 hade spelproffset, som efter vinsten varit anonym, gjort en flerkupong till Solvallas V75-tävlingar.

Värdet på sju rätt: 1,2 miljoner kronor.

1,2 miljoner gånger de 15 system som storspelare lämnat in blev en vinst på runt 18 miljoner kronor.

Enligt en källa till Trav365 hade mannen lämnat in sina system på atg.se och i en spelbutik. Loppen följde han på plats på Solvalla och när V75-loppen vara klara firade mannen med sina vänner.

– Det blev ett stort jubel efter sista avdelningen. Han verkade mycket glad, berättade en källa för Trav365.

Familjerna satsade 400 kronor – vann 23 miljoner

Hösten 2007 gjorde en kund hos Vivo i Vaxholm, nu mera Ica Supermarket i Vaxholm, det otroliga.

Personen hade lämnat in en kupong till V75 på Solvalla för 400 kronor och blev ensam med alla rätt.

Personen bakom systemet berättade om känslan när han insåg att just de hade vunnit.

Några dagar efter vinsten avslöjade butiken att det handlade om fyra familjer som delade på pengarna.

– Jag sprang till datorn och gick in på ATG.se. Jag bara skrek. Och mitt i allt blev jag förstås också stolt över att det var just jag i vårt gäng som lyckades sätta sjuan, sa han då.

Vinnaren hade turen med sig då hans spik i den första avdelningen var struken, och istället gick reserven Salma Boko in på turordningen. Salma Boko naturligtvis sedan loppet.

FAKTA

De fem största travvinsterna i Sverige:

1. 67 312 633 kronor, 27 februari 2010, Axevalla

Mannen som är i 30-års åldern vann den största vinsten någonsin på trav i fjol. Han skapade rubriker då han vann den otroliga summan 67 miljoner kronor. Efter vinsten trädde mannen fram och chattade med Aftonbladets läsare.

– Jag lever inte speciellt annorlunda. Jag lever inte annorlunda ännu i alla fall. Jag har inte hunnit så mycket ännu, jag har beställt en bil men inte fått den än. Jag ska dra iväg på en resa med 20 kompisar en vecka efter Elitloppet, berättade han i chatten.

Systemet kostade över 1 000 kronor att lämna in och innehöll en spik, elva-oddsaren Zerba G. i V75-4. Vinnarens spik kördes till seger av kusken Tony Wallin som var en stor anledning till miljonsuccén. Som tack för hjälpen bjöd mannen V75-kusken Tony Wallin och hans familj på en lyxresa till Aruba.

2. 56 347 408 kronor, 14 januari 2012, Åby

Storspelaren och krögaren Christer ”Chrille” Eriksson var hjärnan bakom systemet som tog hela potten på Åby.

Den vinnande kupongen kostade 400 kronor, men var en del i ett större system. Systemet var uppdelat på nio andelar och sex personer som nu får dela på jättevinsten.

Efter den historiska vinsten gick vinnarna ut och firade storslaget på flera Stockholmskrogar.

– Om du hade druckit lika mycket jag som jag i går hade du inte stått i den där studion i dag, säger Christer Eriksson

Festen fortsatte sedan för ”Chrille” och gänget som festade i Stockholm, Köpenhamn och sedan Thailand. Efter vinsten har Eriksson köpt en superbåt från USA som han döpt till Admiral Sea, namnet på hästen som skrällde i den sista V75-avdelningen den där lördagen, och bidrog till den osannolika vinsten.

3. 47 360 999 kronor, 7 juli 2007, Halmstad

När mannen i Hallunda vann 47 miljoner 2007 var det den största vinsten någonsin på trav. Systemet kostade över 1 000 kronor och innehöll tre spikar. Mannen hade spelat hos spelbutiken Direkten i Hallunda och butiksägaren Raymond Saliba berättade om mannen och hans miljonvinst efteråt. Trots miljonerna har mannen fortsatt att jobba på som vanligt och spelar även på trav.

4. 45 285 093 kronor, 24 juni 2007, Kalmar

Norrlandskvinnan, som hon kallas, blev ensam med alla rätt vid V75-tävlingarna på Kalmar. Hon komponerade ett system som fick landets experter att klia sig i huvudet och kalla det för ett ”toksystem”. Norrlandskvinnan ska ha chansat när hon tog ut sina hästar. Bland annat inledde hon sitt system med att spika två hästar, en 58-oddsare och en 16-oddsare. Efter vinsten har kvinnan valt att hålla låg profil, men hon ska bland andra travhästärna , Dr Dreamcatcher och Year In Review, som hon valde att placera hos travtränaren Åke Svanstedt. Year In Review är numera i träning hos Per Lennartsson.

5. 34 591 437 kronor, 23 december 2011, Bergsåker

Dagen innan julafton 2011 slog en nätspelare till och tog hem 34 miljoner kronor.

Insatsen: ynka fyra kronor – men det var en del av ett större system.

Och spelaren hade bara valt att gå för sju rätt vilket betyder att han eller hon får 2,5 gånger utdelningen.

Systemet för fyra kronor innehöll fem spikar, vilket är extra starkt då omgången kantades av skrällar rakt igenom. Inte en enda favorit på V75 pallade för trycket och lyckades sätta nosen först på mållinjen.

Vinnaren har valt att förbli anonym.

ARTIKELN HANDLAR OM