”Vinner jag köper jag ett bubbelbadkar...”

Foto: Privat
Snickaren Henrik Fängström bjuder på V75-tips inför helgens final i VM i V75.
TRAV

Snickaren Henrik Fängström trodde att det var ett skämt när han tog hem grundomgången i VM i V75.

På lördag har han chans att vinna hela finalen och 250 000 kronor.

– Vinner jag köper jag ett bubbelbadkar, säger han.

I den första delen av VM i V75, där flera tusen travspelare gjorde upp om vem som är skickligast på att tippa, var det snickaren Henrik Fängström från Skärplinge som var allra bäst efter att ha satt sju rätt två veckor i rad. Då när han fick veta att han tog hem grundomgången trodde han först inte på det.

– Jag trodde inte att det var sant, men farsan skickade en bild på tabellen på telefonen till mig och skrev grattis. Det är helt sjukt och det är det största jag vunnit. Jag satsade efter förra veckan att bli bäst på orten, men det blev bättre än så, sa Henrik då.

Den lördagen gav hans V75-system på 96 kronor omkring 12 000 i vinst.

En kvarts miljon till vinnaren

Nu har det gått över två månader sedan själva tipstävlingen och på lördag är det dags för semifinal och final på Solvalla i samband med V75-tävlingarna. Henrik är en av tio finalister som kan sopa hem hela tävlingen och få världsmästartiteln. Förutom äran ligger 250 000 kronor i potten samt en travresa värd 50 000 kronor.

”Ska bli spännande”

I finalen kommer deltagarna få svara på kunskapsfrågor om trav.

– Jag är faktiskt inte nervös, det ska bli spännande bara. Jag tror att det blir svårt att vinna, men jag ska göra ett försök, säger han.

Hur har du förberett dig?

– Ingenting, jag tycker det är ganska svårt att plugga in allt som har med trav att göra. Det får bli som det blir. Jag är mest intresserad av att tippa, jag har spelat i 4,5 år och det går hyfsat. Det blir inga jättevinster, men jag ligger aldrig under fem rätt, säger han.

FAKTA

Henriks V75-tips till lördag

”Amaru Boko och Robert Bergh, blir stor favorit i V75-1 men jag vet att Baht Lancher blir livsfarlig. Det är ett skrälltips. Mr Vox i V75-6 är också en bra häst som också kan skrälla. De två hästarna ska med på V75-kupongen”.

ARTIKELN HANDLAR OM