”Jag tror alltid på seger med henne”

Foto: Kanal 75
Risto Airaksinen har postiva rapporter om Beatasine som blir favorit i V75-5 på Solvalla. ”Hästen har jättebra form”, säger han.
TRAV

Senast vann hon enkelt i Finland – trots dålig bana.

I dag blir det finska toppstoet Beatasine favorit i V75-5 på Solvalla.

– När jag anmäler Beatasine så tror jag alltid på seger. Annars så anmäler jag henne inte, säger tränaren Risto Airaksinen i ATG:s nyhetsbrev.

Finska stjärnstoet Beatasine har visat upp sig på V75 tidigare, under Elitloppshelgen ifjol bjöd hon och kusken Peter Ingves på show när de vann enkelt. Senast hästen gästade Solvalla var vid annandagens V75-tävlingar och då slutade hon trea.

I dag blir Risto Airaksinens häst stor favorit i V75-5, lärlingsloppet, och tränaren har bara bra rapporter att ge till spelarna.

– När jag anmäler Beatasine så tror jag alltid på seger. Annars så anmäler jag henne inte, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

– Nu har hon ett lite taskigt läge med innerspår på tillägg och då behöver man lite tur. Men hästen har jättebra form och jag hoppas att hon inte behöver backas sist utan att hon kommer ut i ett bra läge direkt, fortsätter han.

”Trots det gick hon mycket bra”

Hästen har laddat upp i Finland med en säker seger på Vermo travbana den 18 januari.

–  Hon tog ledningen i en snabb öppning och vann säkert. Hon gick barfota då och det var lite snöblandat regn och en kladdig bana så hon fick inget riktigt fäste bak. Trots det gick hon mycket bra. Om det regnar och blir lös bana så trivs hon inte med det utan hon är bäst med en fast och lätt bana, säger han.

”Hästen är så ärlig”

I dag blir det ny kusk då Timo Nyman kör hästen och dessutom testar Risto Airaksinen nytt huvudlag på Beatasine.

– Det blir barfota runt om som vanligt men jag byter till ett öppet huvudlag den här gången. Hon har gått med norskt huvudlag två gånger på slutet men hästen är så ärlig att hon alltid går vad

hon kan ändå.

Spika Beatasine och Risto Airaksinen i dag på V75.

ARTIKELN HANDLAR OM