Sedinarnas succé – Nahar årets häst

Segern i Elitloppet blev avgörande

Foto: Scanpix / Kanal 75
Sedinarnas Nahar hade ingen bra dag och slutade fyra.
TRAV

Här är bröderna Sedins glädjebesked – kort före OS-premiären

Tvillingarnas stjärnhäst, Nahar, röstades fram som årets häst 2013.

– Det är fantastiskt, hälsar Daniel och Henrik Sedin från Toronto.

Snart är det dags att inleda OS-turnerigen i ishockey.

Tre Kronor kommer dock att få klara sig utan Henrik Sedin, som kort före OS meddelade att en skada stoppar honom från spel.

Men ett plåster på såren är att bröderna Sedins travhäst, Nahar, blev svenska folkets val till årets häst 2013. Med 43,6 procent av svenska folkets röster fick Robert Bergh och övriga personer kring hästen motta ett stort jubel.

– Det är fantastisk att få det här priset. Vi vill rikta ett stort tack till Nahars skötare Charlotte (Andersson) och även ett stort tack till Robert. En fantastisk tränare och han har visat en längre tid att han verkligen tillhör de bästa i Sverige, han är kanske till och med bäst, säger bröderna Sedin.

Sprang in 5,4 miljoner

Den Robert Bergh tränade hästen hade stora framgångar på travbanan under fjolåret. Eller vad sägs som seger i Elitloppet, Norrbottens Stora Pris samt H.K.H Prins Daniels lopp?

Bröderna Sedins stjärnhäst var länge uträknad till att segra i Elitloppet, men tränaren Robert Bergh stod för en suverän matchning inför loppet.

Via ett lugnt försöksheat kom Bergh sedan att sätta allt på ett kort i Elitloppsfinalen. Inför 25 000 åskådare på Solvallas publikplats kunde Nahar ta sig förbi alla motståndare i finalen och in över upploppet kopplade hästen enkelt greppet om Elitloppstiteln. En seger som var värd tre miljoner kronor.

Totalt tjänade hästen 5 411 571 kronor under 2013 och prestationerna skrev in Nahar och bröderna Sedin i historieböckerna.

ARTIKELN HANDLAR OM