Vann miljoner på svenska bragden

Meri Rantakallio, 38: ”Jag grät av glädje”

Foto: Kanal 75/privat
Meri Rantakallio är veterinär hos Stall Stenströmer och grät efter att Noras Bean vunnit miljonloppet Prix de France.
TRAV

Svenska spelare drog in miljoner på Noras Beans succé i Prix de France.

En av dem som spelade in 14 000 kronor och blev rörd till tårar av stjärnans triumf var hästens veterinär, Meri Rantakallio.

– Jag grät av glädje, det var en sådan lycka inombords, säger hon.

För två veckor sedan spelade svenskarna in över 11 miljoner kronor i samband med Maharajahs seger i Prix d'Amerique.

I söndag var det dags för nytt miljonregn till svenska spelare under Prix de France då den svenska superstjärnan Noras Bean vann loppet till 22,90 gånger pengarna.

Totalt spelade svenskarna för 1 836 534 kronor och vann 5 129 185 kronor under Prix de France-dagen.

– Det var en härlig sportslig framgång i Prix de France och på spelet, säger Hasse Svennehed PR-chef på ATG.

”Han har blivit en fighter”

En av dem som jublade lite extra var Meri Rantakallio som jobbar som veterinär åt bland annat Stall Stenströmer sedan hösten 2011.

I hennes jobb ingår bland annat att ta hand om stjärnan Noras Bean och söndags hade hon satsat på hästen och vann omkring 14 000 kronor.

– Pengarna var en rolig plus-grej. Men jag har fått vara med från början då han olyckligt fick lite skador. Jag har varit med på den resan och varje gång har han tagit sig tillbaka och just nu är han finare än någonsin. Om vi går tillbaka ett år då han var fyra i Prix de France så har han blivit mycket tuffare mentalt. Han har blivit en fighter.

”Jag grät av glädje”

Och hon förstod att det skulle gå bra när Noras Bean och Stenströmer gjorde resan till Frankrike.

– I fredags när jag var på Stenströmers gård sa jag till Ulfs bror att jag har känslan att han vinner och då vill man vara med. Jag har sett hur fin han har varit när jag kollat honom och även den mentala biten han har blivit tuffare.

– När han väl fick luckan och spurtade brast allt. Jag grät av glädje det vare en sådan lycka inombords. Speciellt eftersom Stenströmer har gjort ett så fint jobb med honom, det är inte jag som fixat hästen. Nu på slutet har Ulf och skötaren Jennie hållit hästen fin och gjort ett bra jobb. Jag är otroligt glad för deras skull att hästen äntligen fick vinna ett så stort lopp.

Så det var därför du spelade, eftersom du trodde så mycket på hästen?

– Jag hade 800 kronor på ATG-kontot, men jag hade en så stark känsla att han skulle vinna. Jag spelade 600 kronor vinnare och 200 kronor plats. Jag var så säker på att han skulle vara med där framme. När jag förstod hur högt oddset, var det en rolig grej. Men de största känslorna fick jag av att hästen vann. Jag hade blivit lika glad även om jag inte hade spelat en enda krona. Men så klart är det roligt att vinna och när det är så högt odds, när man tror på hästen och får belöning för det.

ARTIKELN HANDLAR OM