Spelarna som vunnit 40 milj

TRAV365 LISTAR: Jackpott på V86 i kväll – här är svenskarna som tagit hem storvinsten genom åren

Foto: Bildbyrån, Solvalla
En anonym spelare från Gotland, handbollsstjärnan Johan Sjöstrand och tv-experten Anders Malmrot. Alla har de spelat in miljoner på V86.
TRAV

Kändisarna, butikerna och nätspelarna har en sak gemensamt:

Tillsammans har de vunnit över 40 miljoner kronor på V86.

Trav365 ger er historierna bakom några av storvinsterna på spelet.

V86 är spelformen som kan ge miljoner till svenskarna på onsdagskvällarna.
Sedan spelformen infördes 2011 har flera fått uppleva hur det är att vinna stort på V86.

Inför kvällens jackpott, då du kan spela om tio miljoner kronor, listar Trav365 några av spelarna som lyckats ta hem miljonerna.

Tog rekordvinsten på V86

Hösten 2012 tog den anonyma nätspelaren rekordvinsten på V86 då han spelade in hela 10 898 760 kronor. Insatsen var en krona, men systemet var en del i ett större system.

Spelbolaget ATG fick kontakt med vinnaren efter storvinsten men spelaren vägrade att prata och valde att förbli hemlig. Däremot avslöjades det att miljonsystemet innehöll sju spikar och i en avdelning var sex hästar streckade.

Johan Sjöstrands miljonmånad på V86

Landslagsstjärnan i handboll, Johan Sjöstrand, hade en osannolik månad under november 2013 då han radade upp storvinster på Solvalla under onsdagarna.

Bland annat blev det en vinst på 3,7 miljoner och en annan vinst på 2,8 miljoner. Totalt handlade det om vinster på närmare sex miljoner kronor på en månad.

– Det lönar sig om man pluggar på rejält, som jag gör. Det är väldigt många spelare som fallet bort bara det skräller lite, det behövs inte ens några jätteskrällar. Man kan spika tre favoriter, men ändå få betalt. V86 är ett riktigt bra spel på det viset, sa Johan ”Hubbe” Sjöstrand.

Anders Malmrots jättevinst till Solvallapubliken

Tv-profilen och experten Anders Malmrot hyllades som en hjälte i september i fjol när han satte alla rätt på sitt andelsspel på Solvalla och spelade in 5,5 miljoner kronor som ett stort antal banbesökare fick dela på.

288 personer hade köpt in sig och fick 19 000 kronor var. Malmrot hade själv svårt att fatta vad han hade ställt till med.

– Det känns helt ogreppbart. Det är helt otroligt, sa han då.

Gotlänningen som tog hela potten

En man på Gotland tog hela potten på V86 för bara några veckor sedan då han vann 4,7 miljoner kronor. Mannen, som valt att vara anonym, hade spelat över nätet och hans 126-kronors-system prickade alla rätt.

Den vinnande kupongen var dock en av flera som kunden spelade den dagen.

Tog hela potten – kunde inte sova

Mobilspelaren i en större stad i Norrbotten fick en chockartad upplevelse i december i fjol då han tog hela potten på V86 och vann 4,3 miljoner kronor. Mannen hade gjort ett system över sin telefon för 90 kronor och lyckades med det alla drömmer om; att bli ensam vinnare.

För ATG:s PR-chef Hasse Svennehed berättade mannen hur han hade gjort. En av spikarna på tipparens succérad var omgångens största skräll, 22-oddsaren Fast Agnes.

– Det var min egen idé då jag följt hästen och tyckte hon varit bra men inte fått ut max, hälsade supervinnaren.

Mannen hade inte kunnat följa loppen live, i stället såg han sändningen i tv senare på kvällen och det var då han förstod att han vunnit. Efter miljonvinsten kunde han inte sova något den natten.

Vann 3,5 miljoner – med datatsystemet

När V86 gästade Dannero sommaren 2013 lyckades ingen spelare få alla rätt på V86. Men hos Ica Kvantum i Lidköping klarade Harry Boy av att spela in 3,5 miljoner efter att ha satt två sjuor.

Det var en av kunderna i butiken som hade köpt en Harry Boy-kupong för endast 96 kronor och kunde alltså hämta ut miljoner.

– Det är mycket turister i stan nu, det kan vara vem som helst som vunnit, sa Ann-Christin Falk i butiken då.

Spelare i USA vann 2,8 miljoner

Miljonvinsten till USA på V86 under hösten 2013 väckte en hel del uppståndelse. Många hade reagerat över streckprocenten på V86-hästen Fiddelina Fighter förändrades strax före spelstopp.

Många undrade även om det handlade om robotspel, men ATG gick ut och förklarade att det inte var några robotspelare som vunnit.

Spelaren eller spelarna i USA hade satsat 1,92 kronor.

Den vinnande kupongen var på två rader och innehöll sju spikar och var högst troligt en del av ett större system.

Spelade in storvinsten – dagen före lön

Sofie Connysson hos Coop Forum i Umeå tog hjälp av datasystemet Harry Boy när hon spelade in över två miljoner kronor till sina kunder i januari i år.

– Jag kände att jag inte var tillräckligt insatt så då körde jag Harry Boy, sa hon då.

Ett riktigt bra beslut då alla kunder som köpt en andel fick 95 828 kronor tillbaka.

Pensionärens miljonvinst till kunderna

Sjukpensionären Pär-Olof Englund var en dem som fick alla rätt vid den svåra V86-omgången på Visbytravet i somras. För det belönades han och kunderna med 1,9 miljoner kronor. Varje person fick 172 487 kronor i vinst.

– Jag har det här med travet som en hobby på sidan om. Jag är sjukpensionär, jag åkte på arbetsskada för tio år sedan. Jag lägger ner mycket tid på travet. Det blir säkert tre timmar i snitt per dag. Eftersom det är min hobby är det värt det. Travet ger så pass mycket tillbaka. Det har varit mitt intresse i 40 år, sa han då.

Babens miljonvinst till invånarna

Baben Persson i Sveg hade bara tippat trav några veckor åt Ica Supermarket på orten då han drog in hela en miljoner kronor på andelarna.  Varje person hade satsat 85 kronor och kunde hämta ut 24 000 kronor.

– Det känns positivt att få dela ut det här. Det kommer bli mycket klapp på axeln av både ungdomar och pensionärer, sa han då.

ARTIKELN HANDLAR OM