Stig H lär ut sina bästa tricks

TRAV

Nu har du chansen att få hjälp av Stig H och två mästare i dressyr och fälttävlan.

Superchansen för hästintresserade sker 11 mars på Wången.

– De tre har aldrig mötts samtidigt tidigare och vi har ”jagat tillfället” under lång tid och äntligen lyckats synkronisera deras kalendrar, säger Karin Ericson, utvecklingschef på Wången.

Foto: Bildbyrån
Stig H Johansson.

För första gången någonsin möts tre stora mästare i svensk hästsport.

Det handlar om Kyra Kyrklund, Stig H Johansson och Jan Jönsson. Mästarmötet tisdag 11 mars på travsportens riksanläggning Wången blir en unik händelse i svensk hästsport.

”Fantastisk möjlighet”

– Mästarmötet blir en fantastisk möjlighet att ta del av deras kunskap som spänner över så många discipliner inom hästsporten med den gemensamma nämnaren utbildning, träning och tävling. De tre har aldrig mötts samtidigt tidigare och vi har ”jagat tillfället” under lång tid och äntligen lyckats synkronisera deras kalendrar, säger Karin Ericson, utvecklingschef på Wången.

Även Stig H Johansson hoppas att mötet ska bli givande.

- Jag ser verkligen fram emot att få träffa Kyra och Jan och ta del av deras tankar kring utbildning av hästar och hästmänniskor, säger han.

FAKTA

Kort om profilerna:

■ ■ ■ Stig H Johansson – är mentor på Wången och travtränare och kusk med tyngre vägande meriter än någon annan svensk. Även internationellt betraktas han som en av de största genom alla tider.

■ ■ ■ Kyra Kyrklund – är adjungerad professor i ridkonst vid SLU och en legendar som ryttare och tränare inom dressyrsporten med stora framgångar nationellt och internationellt.

■ ■ ■ Jan Jönsson – är adjungerad professor i ridkonst vid SLU med en bakgrund som förbundskapten och coach för landslaget i fälttävlan samt ett OS-brons i disciplinen bland sina meriter.

TRAV365

ARTIKELN HANDLAR OM