Emma: ”Har knappt kunnat sova i natt”

Jägersro-amatören vann 1,2 miljoner på V65 i lördags – i tisdags vann hon 35 000 som tränare

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Emma Bjerkås har haft några otroliga dagar. Först miljonvinst med vännerna och nu vinst med sin häst på Jägersro.
TRAV

I lördags spelade travtränaren Emma Bjerkås in 1,2 miljoner kronor på V65 tillsammans med sina vänner.

Under tisdagskvällen fortsatte succén.

Då fick hon vinna som tränare med Very Sober som tjänade 35 000 kronor.

– Jag har knappt kunnat sova i natt, säger hon.

Trav365 berättade under tisdagen att det var tv-profilen och travreportern Tony Ryttar och travtränaren Emma Bjerkås som tog hem hela potten på V65 på Charlottenlund lördags. Tillsammans med några vänner hade de gjort ett system för 840 kronor, ett system som blev värt över 1,2 miljoner kronor.

Och för Jägersro-amatören Emma Bjerkås fortsätter framgångarna.

Under tisdagskvällen hade hon sin häst Very Sober till start i ett lärlingslopp på Jägersro. Det slutade med seger då hästen överraskade och vann till nio gånger pengarna tillsammans med kusken Frank Nilsson.

En seger som var värd 35 000 kronor.

– Det var väldigt roligt. Nu har jag flyt, det känns väldigt bra. Det här får gärna hålla i sig.

Har du hunnit smälta allt som har hänt de senaste dagarna?

– Jag vet inte sist jag mådde så här bra. Det var roligt att hon fick vinna i går, hon har bara vunnit ett lopp på två år. I går körde Frank enormt bra, det blev helt optimalt för hennes del och jag fattar inte att han fick sådan fart på henne över upploppet. Jag har knappt kunnat sova i natt efter segern, men det är bara av bra anledningar.

”Ägaren bestämmer”

Tanken var att det här skulle bli stoets sista start – i vår är planen att hon ska betäckas med Prix d'Amérique-vinnaren Maharajah.

– Vi får se om vi ska starta henne någon gång till, det är uppfödaren och ägaren som får bestämma det. Han har bestämt sedan länge att hon ska vara kvar hos mig tills att hon ska bli mamma, säger Emma.

– Very Sober har sprungit in sina pengar, men hon har haft otur i många starter både när det gäller spår och hur loppet har blivit. Hon tränar alltid bra och ser alltid fin ut men det har inte gått vägen, fortsätter hon.”

”Jag är så tacksam”

Efter de senaste dagarnas succé ser Emma positivt på framtiden.

– Om inte det här var en vändning då är ingenting det, det känns bra. Jag är så tacksam, jag vet hur det är när det inte fungerar. Nu känns det bra och året har börjat bra.

När Emma var yngre var det hästhoppning som gällde då hon tävlade på elitnivå, men hon valde att satsa på travet i stället.

– All min hästkunskap kommer därifrån från början. Jag började rida och tävla när jag var sex år gammal.

– Det är lättare att få med kompisar och hästägare på travet och på hästarna. Hästhoppning är väldigt dyrt. Med travet kan man som amatör vara med och skrälla på V75 och möta de största travtränarna.

Hur ser du på framtiden, har du planer på att bli proffs?

– Jag hade de tankarna för något år sedan, men det vill jag inte nu. Det krävs att man har mycket mer hästar i träning. Förut hade jag de ambitionerna, men nu är jag nöjd med hur det är nu.

FAKTA

Mer om Emma

Emma Bjerkås

Amatörtränare på Jägersro

Ålder: 30 år

Resultat som tränare i år:

7 starter

1 seger

48 500 kronor inkört

14 segerprocent

ARTIKELN HANDLAR OM