”Lever längre när hästarna går bra”

Tommy Hannés dotter Li berättar för Trav365 om stallets senaste segrar – mitt i sjukdomskampen

Foto: KANAL75
Tommy Hanné.
TRAV

Travlegendaren Tommy Hanné kämpar mot sin elakartade cancer och orkar inte jobba som förr.

Då är dottern Li Hanné, 37, chef i stallet – som går som tåget för dagen.

Två raka onsdagar har det blivit imponerande segrar på Solvalla.

– Tommy lever lite längre när hästarna går så här bra, säger Li till Trav365.

Foto: ALN
Li Hanné.

I flera år har travtränaren och kusken Tommy Hanné, 67, gått ronder mot den svåra sjukdomen, så från och till har dottern Li Hanné, 37, fått ta kommandot för arbetet i stallet.

Under de senaste månaderna har Tommy blivit sämre och periodvis inte kunnat jobba över huvud taget – trots det går stallet som tåget och tagit imponerade segrar på Solvalla två veckor i rad.

”Väldigt, väldigt kul”

Kvinnan bakom succén: Li.

– Det är jättekul! Jag har jättebra personal som jobbar för mig, det är a och o. Alla segrar värmer i det här läget, det är väldigt, väldigt kul.

Under onsdagen var det tänkt att Tommy skulle ha kört stallets hästar på Solvalla, men fick ställa in då han var inne på sjukhuset och tömde lungorna på blod. Från sjuksängen fick han glädjas åt Al Dentes seger på V86.

”Många vill prata”

– Det är många som kommer fram och vill prata, gratulera och fråga hur pappa mår. Det värmer så klart och alla blir glada när det går bra för stallets hästar. Tommy lever lite längre när hästarna går bra, säger Li Hanné.

– Hästarna är väldigt, väldigt viktiga för honom, nästan viktigare än familjen, det har vi vant oss vid nu. Det är svårt att förklara för någon som inte håller på med djur, hur stor inverkan de har på människor, fortsätter hon.

ARTIKELN HANDLAR OM