'Tarzans' bojkott – mot Solvalla

Foto: Kanal 75
TRAV

Stefan ”Tarzan” Melander bojkottar Solvallas tävlingar på onsdag.

Anledningen: Solvalla har dragit in på banprogrammen till hästägarna.

– Man kanske skulle byta bana, frågar sig stortränaren.

Från och med årsskiftet har ST (Svensk Travsport) och banorna runt om i landet börjat att spara in på banprogrammen. Tävlingsdagar med V75, V86 och V64 kommer att få ordinarie banprogram – men övriga tävlingsdagar kommer få enklare program.

”Valde att strejka”

En annan ändring som slagit i kraft 2014 är att de flesta banorna inte skickar ett program till hästägarna om man inte har häst till start. Tidigare har alla hästägare på respektive bana fått program, oavsett om man haft startande häst eller inte.

En av banorna som inte längre skickar ut ett program till hästägarna är Solvalla.

Det har fått stortränaren Stefan ”Tarzan” Melander att reagera.

Starkt.

Normalt sett brukar ”Tarzan” ha med många hästar vid Solvallas onsdagstävlingar, men den här onsdagen har han bojkottat banan och inte anmält en häst.

– Jag var på så dåligt humör i torsdags när det var anmälning så jag valde att strejka och markera. Även mina kollegor är irriterade, och det kan tyckas vara en liten sak men jag har hållit på med trav i hela mitt liv och ett travprogram innehåller så otroligt mycket intressant läsning och det ska man inte dra in på, säger Melander till Trav365.

– Solvalla har alltid haft god service till sina hästägare, det har alltid varit förstaklass men nu vet jag inte riktigt vad som händer. Det sägs att det är ST som beslutat att dra in på travprogrammen, men det köper jag inte.

”Det är för dåligt”

Stjärntränaren menar att det kostar så pass mycket att ha en häst i träning per månad att hästägarna borde bli servade med åtminstone ett program.

– Solvalla måste helt sakna en hästägarförening, då de inte verkar ha något att säga till om. De ska ju sätta ner foten, men det verkar som att de inte sagt någonting. Det är för dåligt.

– Även om jag strejkar så har det ingen betydelse, mina konkurrenter blir väl däremot glada men jag hörde att Romme och Rättvik skickar ut program till alla sina hästägare, så man kanske skulle byta bana?

Trav365 har sökt Solvallas sportchef Tore Fyrand och ordföranden i Solvallas Hästägarförening, Gunnie Carnestedt, för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM