Nya ägarna: ”Det här köpet ångrar vi inte”

Arbetskamraterna gjorde köpet 30 minuter innan start – vann direkt

Foto: Kanal 75
Kollegorna på Gothia Seafood såg att Ulf Stenströmer ville sälja sin V75-häst Working On A Dream i klippet Studio Bjertorp.
TRAV

Travtränaren Ulf Stenströmer annonserade ut V75-hästen som ingen ville ha via Studio Bjertorps Youtube-klipp.

Arbetskollegorna i Göteborg slog till – och tjänade 100 000 kronor direkt när Working On A Dream vann i lördags.

– Det här köpet ångrar vi inte, säger Magnus Gustafsson, en av delägarna.

Magnus Gustafsson satt tillsammans med sina arbetskollegor på Gothia Seafood vid lunchtid i fredags då de såg att travtränaren Ulf Stenströmer ville sälja sin V75-häst Working On A Dream.

Ulf hade försökt sälja stoet fyra år utan att någon hade velat köpa henne.

I travprogrammet Studio Bjertorp, som finns både på Facebook och Youtube, gick tränaren ut och sa att det bara var att höra av sig om man ville han en V75-häst.

– Vi har häst sedan tidigare, men det har gått trögt. Hästen har varit sjuk och haft problem. Men så läste vi intervjun och såg klippet med Ulf Stenströmer i fredags, att ingen ville köpa hästen. Så vi ringde och kollade med Uffe i fredags, då hade någon hört av sig och varit intresserad, men då skulle hästen ha flyttats till Stig H Johansson och det ville inte Stenströmer, berättar Magnus Gustafsson.

Succéköpet gav 100 000 kronor

Vännerna bestämde med Stenströmer att de skulle vara på plats på lördag när hästen skulle gå ut i V75-loppet på Axevalla.

Väl på plats kändes det så pass bra för alla parter att Magnus och hans kollegor Fredrik Andersson, Alexander Villesen och Lars Gustafssons slog till strax innan V75-loppet.

– Vi skakade hand med Uffe på köpet 30-35 minuter innan start, säger Magnus.

Och vilket succéköp, Working On A Dream vann direkt för sina nya ägare och tjänade 100 000 kronor.

– Det blev ju jättebra, det här är sånt som man läser om att det händer andra men inte en själv. Det var fantastiskt.

– Vi var nöjda med att vara tvåa med tanke på det läget och att favoriten var så pass bra. Vi hade siktat in oss på en andraplats, och så vann hon.

”Är inga fantasisummor”

Men hur mycket de köpte stoet för vill de inte gå ut med.

– Det är inga fantasisummor. Ett par starter till så har hon betalat sig. Men det är inte det viktigaste, utan det är känslan att få vara på plats och se henne vinna, säger han.

Har ni eller Ulf bestämt något när nästa start blir?

– Man kan alltid önska, men vi överlåter till Ulf att sköta matchningen. Men det vore kul att se henne på V75 här på hemmaplan på Åbytravet, så att man kan ta med sig vänner och familjen och kika.

ARTIKELN HANDLAR OM