Ögonblicken som vi aldrig glömmer

TRAV365 LISTAR: Sista V86-omgången på Solvalla i kväll – här är 10 händelser och 10 vinster vi aldrig glömmer

Foto: KANAL75
Trav365 listar 20 ögonblick vi aldrig glömmer på V86 sedan starten 2011.
TRAV

Det är dags för den sista V86-omgången på Solvalla i kväll.

Från och med nästa vecka är det premiär för storsatsningen Onsdags Xpress – där loppen avgörs på två banor.

Nu blickar Trav365 tillbaka på de tio största vinsterna och de tio roligaste händelserna sedan V86-premiären 2011.

10 händelser vi minns:

Formula Ones uppvisning

Superstjärnan Formula One såg till att Elitloppsstämningen steg rejält när han hade show på V86 och Solvalla 25 dagar innan Elitloppet 2013.

Hästen hade inte startat sedan juni 2012, och det var första starten för sedan hästen lämnat Stig H Johanssons träning och gått till Reijo Liljendahl.

Hästen vann på ett imponerande sätt och Solvallas chef Tore Fyrand var mycket nöjd och menade att det här var intressant inför Elitloppet.Dessutom hyllades Reijo för sin insats som tränare.

Udda sms:et till TV4-studion

Profilerna i V86 Direkt fick ta emot ett något annorlunda sms från en tv-tittare under sändningen sommaren 2013.

Tittaren skrev att om inte Xena Brick vann V86-1 på Solvalla under onsdagskvällen så skulle han äta upp sin häst. Som tur var vann Xena Brick, men Micke Nybrink och Åsa Elmroth i studion var något chockade.

– Vad är det för spelare vi har, kommenterade Åsa Elmroth i livesändningen.

Auktionsfyndet Final Oaks bjöd på uppvisning

Travpubliken fick verkligen upp ögonen för hästen Final Oak när han utklassade motståndarna och vann Ibrahim Paschas lopp augusti 2013.

Gotlandhästen köptes för 20 000 kronor på auktion och det visade sig vara ett riktigt fynd. Senare under hösten var hästen med i Kriteriet på Solvalla där han slutade trea och tjänade en halv miljoner kronor.

Fartfesten på Solvalla – med världsrekord

De fantastiska prestationerna på Solvalla och V86 i början av september 2013 chockade många.

Rekordtiderna avlöste varandra och bland annat slog Digital Ink världsrekord då han förbättrade sitt egna världsrekord när han vann V86-5 tillsammans med Johnny Takter. Hästen segrade på tiden 1.11,3.

– En helt fantastiskt häst, sa Takter då.

Fiddelina Fighter skräll på V86

Amatörtränaren Lars-Åke Anderssons och hans dotter Ida Andersson fick fira på Solvalla efter att deras häst Fiddelina Fighter vunnit på V86 under oktober 2013. Men festen blev inte långvarig, efter loppet började hästens prestation att ifrågasättas och Svensk Travsport gjord ett oanmält besök för att testa hästen.  Under kvällen hade även en spelare i USA vunnit över tre miljoner kronor på spelformen, vinnarnas ”nyckelhäst” var Fiddelina Fighter. Provsvaren analyserades och testera visade sig vara negativa.

Jean Taikons jätteskräll med H.R.On Line

AmatörtränarenJean Taikon chockade alla när han vann med sin häst H.R.On Line till 174 gångerna pengarna på V86 hösten 2012.

Spelarna var inte med på noterna – men Jean var inte lika överraskad.

– Det är stort att vinna överallt eftersom ingen tror att jag inte kan det här. Så har det alltid varit, sa han.

Tack vara hans superskräll vann fyra spelare storvinsten på V86 den kvällen.

Loppet var ett uttagningslopp till Breeders Crown – och därmed tog sig hästen vidare till finalen.

”Han såg ut som en gravid vattenbuffel”

Micke Nybrink sågade Up Date Hoss inför V86-loppet i slutet av april 2012.

– Han såg ut som en gravid vattenbuffel, sa han om värmningen.

Ett uttalande som Nybrink fick äta upp. Hästen utklassade konkurrenterna och vann.

Kusken Erik Adielsson förklarade att hästen inte brukar värma bra.

– Jag vettetusan om jag genom min karriär kört en häst som värmer så dåligt och blir som en soldat i loppen. Jag har lurat mig på honom fem till tio gånger, han är alltid så där och gör sen sitt jobb. Det är en enastående fin häst, sa han.

Goops supershow på V86

Stjärnkusken Björn Goop är känd för att vinna mycket och tävlingsdagen i början av januari 2012 slog han till rejält.

Goop vann sex av de åtta V86-loppen och blev därmed historisk.

Totalt körde han in över 400 000 kronor under kvällen.

– Jag har ett bra självförtroende och det är inte så upp och ner som det var förut. Det är klart att det känns skönt när det fungerar. Jag har blivit äldre, mer mogen att acceptera vinster och förluster, sa Björn Goop.

Tränarfrun i tårar efter V86-vinsten

Segern på V86 med Dreams Take Time under december 2011 blev känslosam för familjen Oscarsson. Det var hästen sista start för dem, då hela familjen skulle flytta till USA. Dreams Take Time hade de sålt till hästägare hos Joakim Lövgren, för en miljon kronor.

Tränarfrun Susanne Oscarsson kunde inte hålla tillbaka sina tårar:

– Vilken jäkla häst! Jag är så lycklig, vilket avslut. Det är jobbigt men jag vet att han kommer få det bra. Joakim Lövgren är bra och han har bra personal, sa Susanne Oscarsson.

Tommi skrällde på V86 – blev historisk

Den första V86-omgången på Solvalla under november 2011 skrev doldisen Tommi Kylliäinen från Finland historisk

Han vann det första V86-loppet på banan och var minst sagt glad.

– Det är min första seger på Solvalla, jag har väntat på det här i evigheter och är lycklig. Jag förlorade på målfoto senast, så jag är väldig lycklig att det gick bra den här gången. Speciellt i det här loppet, sa kusken.

10 vinster vi minns:

TV4-profilens succé – spelade in storvinsten

Tv-profilen Åsa Elmroth fick hoppa in i tv-studion och jobba i stället för att vara springande reporter på stallbacken under V86-tävlingarna i september 2012.

Och det slutade med succé. Åsa satte alla rätt på V86 och vann 54 000 kronor i TV4:s direktsändning.

Efter bedriften berättade Åsa att hon tagit hjälp av Twitter och kollegan Patric Skoglund.

– Twitter har blivit en ny plattform för senaste nytt inom travsporten, berättade Åsa.

Tommy Salos V86-succé

Hockeystjärnan Tommy Salo har spelat in storvinsten på trav flera gånger. Maj 2013 fick han fira igen efter att ha dragit in 360 000 kronor på spelformen V86.

Efter V86-loppen gått i mål uppdaterade han sin status på Facebook och berättade om vinsten.

– V86 är ett bra spel, det blir alltid bra utdelning, sa han till Trav365.

Sms:et: ”Jag vann 6 miljoner kronor”

En spelare tog hela potten på Solvalla hösten 2012 och fick in sex miljoner kronor på kontot.

Den lyckliga vinnaren hörde av sig till ATG:s PR-chef Hasse Svennehed via sms sent på kvällen efter att loppen gått i mål.

– Vi hade direkt kontakt igår kväll via sms, det var så pass sent så jag var osäker på om personen var vaken eller inte. Jag skickade ett sms till miljonvinnaren och personen skickade ett långt sms tillbaka. Det var stor glädje en helt vanlig onsdag, sa Svennehed.

Expertens bjöd på tips i ATG Live – spelade in storvinst

Tips-profilen Mohammed Malla jobbade med ATG Live-sändningen inför V86-omgången i december 2012.

Där avslöjade han sina tankar och speltips inför tävlingarna. Malla var helt rätt ute och satte alla rätt och spelade in 137 000 kronor.

Efter framgångarna hörde många av sig och tackade för hjälpen.

Miljonvinnarens present till Björn Goop

Toppkusken Björn Goop var en stor anledning till den stora utdelningen på V86 i mitten av december 2011. Goop vann flera av loppen och spelare vann stort på omgången.

En av vinnarna, en man som dragit in 2,4 miljoner kronor, hörde av sig till Björn med både ett mail och en smörgåstårta.

–  Han skrev; jag har förlorat en del  pengar på dig Björn genom åren, men nu tog jag tillbaka med råge, berättar Annika Goop.

Johan Sjöstrands miljonmånad på V86

Landslagsstjärnan i handboll, Johan Sjöstrand, hade en osannolik månad under november 2013 då han radade upp storvinster på Solvalla under onsdagarna.

Bland annat blev det en vinst på 3,7 miljoner och en annan vinst på 2,8 miljoner. Totalt handlade det om vinster på närmare sex miljoner kronor på en månad.

– Det lönar sig om man pluggar på rejält, som jag gör. Det är väldigt många spelare som fallet bort bara det skräller lite, det behövs inte ens några jätteskrällar. Man kan spika tre favoriter, men ändå få betalt. V86 är ett riktigt bra spel på det viset, sa Johan ”Hubbe” Sjöstrand.

Anders Malmrots jättevinst till Solvallapubliken

Tv-profilen och experten Anders Malmrot hyllades som en hjälte i september i fjol när han satte alla rätt på sitt andelsspel på Solvalla och spelade in 5,5 miljoner kronor som ett stort antal banbesökare fick dela på.

288 personer hade köpt in sig och fick 19 000 kronor var. Malmrot hade själv svårt att fatta vad han hade ställt till med.

– Det känns helt ogreppbart. Det är helt otroligt, sa han då.

Tog rekordvinsten på V86

Hösten 2012 tog den anonyma nätspelaren rekordvinsten på V86 då han spelade in hela 10 898 760 kronor. Insatsen var en krona och 50 öre, men systemet var en del i ett större system.

Spelbolaget ATG fick kontakt med vinnaren efter storvinsten men spelaren vägrade att prata och valde att förbli hemlig. Däremot avslöjades det att miljonsystemet innehöll sju spikar och i en avdelning var sex hästar streckade.

Efter vinsten undrade många vem vinnaren eller vinnarna var.

– Det kan vara unga matematiker som tycker det är smart att gå in hårt när det ligger extra miljoner i potten, spekulerade storspelaren Thomas Öhman.

Gotlänningen som tog hela potten

En man på Gotland tog hela potten på V86 i slutet av januari i år då han vann 4,7 miljoner kronor. Mannen, som valt att vara anonym, hade spelat över nätet och hans 126-kronors-system prickade alla rätt.

Den vinnande kupongen var dock en av flera som kunden spelade den dagen.

Tog hela potten – kunde inte sova

Mobilspelaren i en större stad i Norrbotten fick en chockartad upplevelse i december i fjol då han tog hela potten på V86 och vann 4,3 miljoner kronor. Mannen hade gjort ett system över sin telefon för 90 kronor och lyckades med det alla drömmer om; att bli ensam vinnare.

För ATG:s PR-chef Hasse Svennehed berättade mannen hur han hade gjort. En av spikarna på tipparens succérad var omgångens största skräll, 22-oddsaren Fast Agnes.

– Det var min egen idé då jag följt hästen och tyckte hon varit bra men inte fått ut max, hälsade supervinnaren.

Mannen hade inte kunnat följa loppen live, i stället såg han sändningen i tv senare på kvällen och det var då han förstod att han vunnit. Efter miljonvinsten kunde han inte sova något den natten.

ARTIKELN HANDLAR OM