KLART: Stjärnan flyttar till Stig H: 'Ruskigt bra'

Rombo Di Cannone kommer till Sverige: ”Kommer tillhöra eliten”

Foto: KANAL75
Stig H Johansson.
TRAV

Här är topphästen som flyttas till Stig H Johansson.

Just nu står Rombo Di Cannone hos den franske travtränaren Anders Lindqvist – men inom kort kommer han till Sverige.

– Han är kanske inte är en lika bra häst som Varenne, men inte långt därifrån, säger Lindqvist till Trav365.

Frankrike-experten och travtränaren Anders Lindqvist kan avslöja att Stall Stig H Johansson kommer fylla på stallet med en riktig stjärnhäst; miljonären Rombo Di Cannone.

– Det är en jättefin häst som står i mitt stall nu och har gjort det ett tag. Det är en häst som är ruskigt bra tycker jag. Han kommer kunna tillhöra fyraårings-toppen i Sverige.

– Hästen startade i söndags på Vincennes men då gjorde han bort sig och jag skulle få in hästen i träning eftersom ägaren var sur på tränaren. Men det finns tyvärr inga lopp här i Frankrike förrän till sommaren men i Sverige har han lopp hela tiden, förklarar Lindqvist.

”Inte långt från Varenne”

Hästen har mycket fin stam då pappa är superstjärnan Varenne.

– Han är kanske inte en lika bra häst som Varenne, men inte långt därifrån. Det är en fantastiskt fin individ som tävlade mot de allra bästa i näst senaste starten. Det ska bli en jätteintressant häst att se i Sverige, han kommer bli ett bra tillskott.

Hur kommer det sig att ägarna väljer Stig H Johansson?

– Jag gav dem namn på några tränare som jag tycker är bra i Sverige och de italienska hästägarna kände till Stig H sedan tidigare.

”Ägaren är rädd om hästen”

Planen är att hästen ska resa till Sverige och Stora Alby så snart det är möjligt.

– Han kommer komma till Sverige så fort det finns en bra transport som han kan åka med. Ägaren är rädd om hästen så han vill att han ska åka bra så att han kommer i bra skick. Ägarna har pratat med Stig H. Jag kommer ha kvar hästen fram tills dess, Stig H kommer få en fin häst.

Rombo Di Cannone har tjänat 114 934 euro. Över en miljon kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM