Hallå där...

... Tore Fyrand, sportchef på Solvalla...

Foto: KANAL75
Tore Fyrand, sportchef på Solvalla.
TRAV

...hur känns det, nu när Vallas klassiska onsdagar går i graven?

– Onsdagen har traditionellt varit Solvallas dag med en del olika spelformer, men ingen har riktigt fastnat. Nu har vi kört V86 ett par år och nu vill ATG prova ett nytt koncept, korta ner tävlingsdagen och skapa ett intresse för den yngre generationen. Utan att prova kan vi inte säga att det inte funkar. Vårt jobb är att genomföra det så bra som möjligt.

Vad minns du bäst?

– Det jag minns bäst är den fantastiska sport vi har haft- och kommer ha på onsdagar. Det är absolut det bästa minne jag har, de fyr- och tvåbenta stjärnorna.

Ditt värsta minne?

– Jag har ett dåligt minne när Jim Frick var med i en stor olycka. Det var ett minne som kommer sitta fast hela livet.

Har du själv vunnit något?

– Som sportansvarig håller jag mig undan den biten. Men jag följer med nöje speldiskussionen och många har tjänat stora pengar på onsdagar.

Hur tror du att nya upplägget blir?

– Det blir spännande att se hur marknaden reagerar. Får vi till allt tekniskt? Jag tror det, det är en utmaning. Vi har haft långa onsdagar och nu blir det en ”annan” onsdag. Det blir väldigt spännande!

Kommer du sakna något?

– Jag kommer sakna att Solvalla ägde en hel onsdag, men nu är det som det är. Under de här långa tävlingsdagarna har jag haft tid att prata med de aktiva, men nu blir det lite ändring på det.

Till sist vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Om man ser till onsdagarna så hoppas jag att alla kan se öppet på det här och inte döma ut det här innan vi har provat. Vi måste prova och se sen, jag hoppas folk tänker så.

ARTIKELN HANDLAR OM