”Det var ett så pass bra bud”

Stall Tre Vise Män om försäljning av unge stjärnan Vincennes

1 av 2 | Foto: KANAL75
Vincennes saluteras efter segern i Svenskt Travoaks 2011. I vimlet ägartrion Stall Tre Vise Män.
TRAV

Unghäststjärnan Vincennes är såld.

Överraskande för många – till och med för ägarna själva så här i efterhand.

– Vi har aldrig fått något seriöst bud tidigare – och så kommer det ett nu när vi inte riktigt hade räknat med det, säger Kenneth Conradzon i ägartrion Stall Tre Vise Män.

På torsdagen lämnades det sexåriga stoet Vincennes över till franske tränaren och köparen Fabrice Souloy.

Hur mycket pengar det handlar om i sammanhanget vill ägarna inte gå ut med. Uppenbarligen en bra slant.

– Det var ett så pass bra bud att vi tog det här beslutet. Vi måste skjuta undan känslorna och jobba med huvudet lite grand, säger Kenneth Conradzon från Umeå som ända till torsdagen stod som delägare till en av Sveriges mest omskrivna travare.

Vincennes har under hela karriären tränats av Sören Lennartson på Umåker och var sin kulls bästa sto både som tre-och fyraåring då hon sprang in nästan fyra miljoner kronor.

Tidigt under säsongen som femåring ådrog hon sig en hovbensfraktur och efter den skadan har stoet tagits lugnt.

Under 2013 och 2014 har det bara blivit nio starter, med en andraplats som bästa resultat.

– Köparen måste ha sett utveckling i henne självklart, eftersom han gav sig in i affären. Och det gör vi också. Det är en bra affär förhoppningsvis för oss allihopa. Vi vill inte sälja en dålig häst och hoppas verkligen att hon går framåt ännu mer, säger Kenneth Conradzon som stått som ägare tillsammans med vännerna Stig Långström och Roger Källman.

Priset inte intressant

Prislappen är inte officiell. Priset är bara intressant för dem som handlar med hästen, inte för någon annan menar Kenneth Conradzon.

Att det kom ett "bra bud" på hästen som äldre överraskar i alla fall ägarna lite.

– Jag hade nog trott att hon kunnat vara intressant tidigare. Men faktiskt har det inte varit några seriösa förslag när hon var yngre. Att det är en gammal stam på henne och att hon kanske inte ansetts riktigt het som fölmärr kan ha spelat in.

Under debutsäsongen som treåring vann Vincennes miljonloppen Svenskt Travoaks och Breeders' Crown. Fyra år gammal segrade hon i Solvalla Grand Prix.

– Det går nog inte att ha roligare som hästägare än vad vi har haft. Vi har haft förmånen att få vinna nästan alla unghästlopp och att vi slagit ur underläge många gånger har varit ännu roligare. Hon har nästan aldrig gjort oss besvikna. Vi förstår att Sören (tränaren) kanske upplever det på ett annat sätt än vad vi gör, men för oss som ägare blev det bra att sälja just nu, slutar Kenneth Conradzon.

MIKAEL WIKNER/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM