Premiär i dag för nya trav-kanalen

Foto: Happy Horses
Travkanalen Happy Horses drar igång idag fredag. Tittarna kommer att kunna kika på travserier och följa travprofilernas videobloggar.
TRAV

Nu är det premiär för travets nya webbtv-kanal; Happy Horses.

Bakom satsningen ligger tv-profilen och den tidigare travchefen Kajsa Gustafsson.

– Min passion har alltid varit att berätta om travsporten, säger hon.

Kajsa Gustafsson ligger bakom de två trav-dokumentärerna ”Skitamatören från Tranemo” och ”Matilda”.

Våren 2013 värvades Kajsa som travbanechef till Umåkers travbana, men efter några månader valde hon att sluta.

Nu är Kajsa aktuell i en ny storsatsning då hon i dag drar igång webb-kanalen Happy Horses.

–  Jag har byggt en trav-tv-sida på internet. Jag har ju gjort två filmer tidigare och efter det har jag funderat på vad jag ska göra. Därför har jag byggt en sida för att kunna berätta historier inom travet. Vi mjukstartar i dag och då kommer det bland annat vara tre olika serier där det kommer ett avsnitt i veckan, säger hon.

I ett av avsnitten får man följa Matilda Persson, som sitter i rullstol på grund av sin sjukdom. Tidigare har hon kört ponnytrav, men nu ska hon ta licens för stor häst.

Flera kända profiler videobloggar

Den andra serien heter ”Hos Uhrberg” där travtränaren Thomas Uhrberg berättar om sitt liv som travtränare. Samt serien "Stjärnan och amatören”.

– Där får tittarna följa min pappa Enar Gustafsson som är amatör samt hästen Nadir Kronos som kämpar för att komma tillbaka till tävlingsbanan.

Melander rapporterar från USA

Dessutom har Kajsa fått med sig fler travtränare och kuskar som kommer videoblogga.

– Det är bland annat Marcus Melander som kommer videoblogga från USA, Lucas Wallin som håller på med trav i Holland. Thomas Dalborg, Kevin Oscarsson, Josefin Ivehag, en hästskötare som heter Sara Bäckman samt travtränaren Björn Karlsson.

– Vi hoppas att folk tycker det är kul. Min passion har alltid varit att berätta om travsporten. Om människorna och hästarna som kämpar dag ut och dag in för att nå framgångar. Tittarna kommer att få följa de här resorna, säger Kajsa.

Här hittar du Happy Horses– länk till sajten

ARTIKELN HANDLAR OM