Storstjärnans udda skada tystades ner

Foto: ALN
Sebastian K. och Jorma Kontio efter segern i Åby Stora Pris.
TRAV

Åke Svanstedts stjärnhäst Sebastian K. drog på sig en udda skada i samband med Åby Stora Pris  i fjol.

Något som inte varit officiellt – till nu.

Ägarna, Knutsson Trotting, berättar: ”Han sträckte sig i vinnarcirkeln”.

De mesta skriverierna kring Åke Svanstedt och ägarna Knutsson Trottings stjärna, Sebastian K., har handlat om hans flytt till USA, där Svanstedt dragit igång som tränare.

Men ingen har skrivit om den udda skada som hästen drog på sig i höstas.

Till nu.

Det är travbloggaren Lennart Persson som tar upp det i sin blogg. Perssonhar varit i kontakt med Svanstedts försteman i Florida, Björn Norén, som förklarar att skadan handlade om en sträckning i ligamentet precis under kotan på vänster bakben.

”Ser fram emot debuten”

Ägarna Knutsson Trotting bekräftar den något udda skadan på Twitter.

”Sebastian K mår alldeles utmärkt. Han trampade fel och sträckte sig i vinnarcirkeln i ÅSP. Inget allvarligt. Vila och rutinbehandling så blev allt bra. Han har tränat fullt sen början på året och går nu intervaller. Vi ser fram emot debuten 10 maj som aviserat”.

”Sorgset att missa Elitloppet”

Trav365 har tidigare publicerat det tilltänkta tävlingsschemat för Sebastian K. i USA, som ska börja med ett lopp 10 maj.

– Det finns jättefina lopp i Amerika, det ser positivt ut. Vi har jobbat på det här schemat sen förra året, sa delägaren i hästen, Tristan Sjöberg-Knutsson i en tidigare intervju.

I samma intervju avskrev ägaren en start i årets Elitlopp med sin stjärnhäst.

– Vi förstod att han inte skulle starta där när vi tog det här beslutet. Men det är sorgset att vi missar Elitloppet, det hade varit roligt att få en chans att vinna det. Men nu satsar vi på USA och är nöjda och glada över det. Vad som händer i framtiden vet man inte heller, det står i stjärnorna.

ARTIKELN HANDLAR OM