Tävlas om minst 1,7 milj – varje onsdag

TRAV

På onsdag är det premiär för nya ”Onsdag Xpress”.

Nyheten med saxade tävlingar från två banor på onsdagarna kommer öka kvaliteten på loppen och även bli bättre ekonomiskt för de aktiva.

Det kommer att tävlas om minst 1,7 miljoner kronor i prispengar varje onsdag, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Foto: Petter Johansson

I morgon lanseras nya Onsdag Xpress som innebär att Solvalla tillsammans med Bergsåker, Jägersro eller Åby gemensamt arrangerar V86, V65 och Dagens Dubbel.

På premiärdagen är det Åby som står som värd för Onsdag Xpress tillsammans med Solvalla.

”Är en elitsatsning”

– Det här är en elitsatsning och tanken är att onsdagstävlingarna ska vara en tydlig andradivision, direkt under V75, säger Petter till Svensk Travsports hemsida och fortsätter:

– Det kommer att tävlas om minst 1,7 miljoner kronor i prispengar varje onsdag och dessutom kommer dessa pengar spridas på ett bättre sätt över landet eftersom flera travbanor är med och arrangerar tävlingarna. Att vi tävlar på två banor samtidigt gör också att tillgången på hästar blir större, vilket gör att vi kan erbjuda lopp med hög sportslig kvalité under hela tävlingsdagen.

Bättre kuskar i loppen

Man kommer även se en ändring på kuskar i de "nya" V86-loppen.

– Ja, det stämmer. I V86-loppen kommer det att vara, precis som det redan är inom V75, körsvenskrav kategori 1. Det innebär att man ska ha kört minst 100 totalisatorlopp de senaste fem åren varav minst 20 de senaste två åren för att få vara med, förklarar Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM