– Jag tror det är en superbra idé

Lutfi Kolgjini hyllar nya 'Onsdag Xpress' Här är hans bästa chans i kväll

Foto: ATG PLAY
Lutfi Kolgjini.
TRAV

Lutfi Kolgjini hyllar det nya V86-upplägget och avslöjar vem som är kvällens bästa chans.

Samtidigt ger han en syrlig känga till landets hyrkuskar.

– De är ganska betydelselösa för sporten, säger han i TV4 Sport.

I kväll smäller det med premiär för ATG:s nya storsatsning ”Onsdag Xpress” med V86 som höjdpunkt. En omgång som i premiären är kryddad med extra jackpott-miljoner och i och med nyheten ”Fetvinsten” är en ensam vinnare garanterad tio miljoner kronor.

Tävlingarna saxas mellan Solvalla och Åby i afton, båda banorna kör fyra V86-avdelningar var.

En som är mycket positiv till upplägget är Jägersro-proffset Lutfi Kolgjini.

– Jag tror det här är en fantastisk idé som ATG har kläckt. Det ligger i tiden då det tar alldeles för lång tid med det "gamla" systemet som man har haft. Jag tycker det är smart att paketera ihop två spelregioner, jag tror det är en superbra idé, säger han i TV4 Sport.

TV4: Påverkar det er aktiva?

– Nej, eller ja, det påverkar våra catchdrivers som bara kan vara på en bana, men å andra sidan så är de ganska betydelselösa för sporten. De har ingen avgörande roll för hur sporten ska fungera eller inte, säger den frispråkige profilen och ger en syrlig känga till några av sina kollegor.

”Riktigt fin häst”

I premiäromgången av det nya V86-upplägget har ”Ludde” fyra hästar till start. Tre på Åby- och en på Solvalla som kommer att köras av Erik Adielsson.

Den mest betrodda är handbollstjärnan Magnus Jernemyrs 2 Ipod i V86-5, som gör första för sin nye tränare.

– Det tycker jag är en jättefin häst faktiskt, jag har inte pressat honom något speciellt i jobb, men det känns som en riktigt fin häst, så den tror jag mycket på. Det är min bästa chans i kväll.

FAKTA

Kolgjinis övriga chanser i kväll:

1 Natural Wonder (V86-1)

– Han har bara varit tråkig sen han kom till mig. Jag kan inte hans bakgrund, men jag tycker att han har varit allmänt tråkig i loppen så jag hoppas han skärper sig i morgon. Vi ska rycka alla skor och sätta på honom ett helstängt huvudlag.

  10 Odd Face (V86-6)

– Det var skit med bakspår, men blir det lite överpace så kommer han in i matchen, för det är en väldigt stark häst som har tränat ruggigt bra här i vinter och vi tror mycket på honom. Därför skickar vi honom till Stockholm i första starten.

  8 Paparazzi (V86-7)

– Jag tycker att han var riktigt senaste efter galopp. Det blev en trång situation och efter det gick han bra, så att den hästen får man inte undervärdera, trots att han har spår 8, för han är väldigt stark. Han har vunnit på 1.13,5 från dödens så den vill jag varna för.

ARTIKELN HANDLAR OM