”Som ett barn som väntar på julafton”

10 miljoner kronor till en ensam vinnare i kväll Speljätten berättar vad som gäller inför premiären

Foto: Kanal 75
Tio miljoner kronor ligger och väntar på en ensam vinnare i kväll.
TRAV

I kväll kan du bli tio miljoner kronor rikare på Onsdag Xpress.

Spelet lockar med en fetvinst – och vid premiären är det dessutom jackpott och extra miljoner.

– Nu när det är jackpott så kommer det med största säkerhet vara mer är 10 miljoner kronor i åtta rätts-poolen, säger Kent Öhlander, försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

I kväll drar Onsdag Xpress igång på Solvalla och Åbytravet. V86-spelet delas på två banor och det kommer bli mycket högre tempo. Hela tävlingsomgången kommer att avgöras på 90 minuter och det är endast elva minuter mellan varje lopp.

ATG lockar med en fetvinst på tio miljoner kronor för den som är först med att ta hela potten på V86. Det innebär att spelbolaget garanterar att ge den spelare som är först med att bli ensam vinnare tio miljoner kronor. Utöver det får vinnaren sin vinst för sju och sex rätt.

”Behöver inte täcka upp beloppet”

Premiäromgången är dock lite annorlunda, då det är jackpott och där väntar omkring tio miljoner kronor för den som blir ensam vinnare.

Kent Öhlander, försäljnings- och marknadsdirektör på ATG, förklarar vad som gäller med fetvinsten när det är en jackpott-omgång.

– Nu när det är jackpott så kommer det med största säkerhet vara mer är tio miljoner kronor i åttarätts-poolen så det gör att ATG inte behöver täcka upp beloppet upptill tio miljoner kronor till en eventuell ensam vinnare, säger han.

Vad tror ni att omsättningen kommer landa på i kväll?

– Vi hoppas på runt 28 miljoner kronor, säger han.

Kan fetvinsten fortsätta efter de här fyra veckorna?

– Vi kommer så klart att utvärdera efter de här fyra veckorna, men om den inte gått ut så tror jag nog att vi kan lägga in möjlighet till fetvinst nån annan vecka eller period, säger han.

Till sist, hur känns det inför premiären?

– Det är pirrigt, som ett barn som väntar på julafton.

Spelstart för V86 är klockan 19.05. Dagens Dubbel 20.11

Titta , det här kan du göra för 10 miljoner:

■ ■ ■ Köpa en miljon cheeseburgers

■ ■ ■ Betäcka 147 ston med superstjärnan Maharajah

■ ■ ■ Bo 629 nätter på lyxhotellet Burj Al Arab i Dubai.

■ ■ ■ 303 Rolex-klockor (Rolex Air-King)

■ ■ ■ 20 Porsche Boxster

FAKTA

Mer om fetvinsten:

■ ■ ■ Fetvinsten innebär att den som är först ensam vinnare med 8 rätt på V86 under perioden 26 februari 2014-19 mars 2014 garanteras minst tiomiljoner kronor.

■ ■ ■ Löftet om fetvinsten gäller endast vid ett tillfälle under perioden.

■ ■ ■ Det vinnande spelet måste kunna härledas till en unik kupong.

■ ■ ■ Vid en normal jackpott överstiger värdet i åtta-rättspotten oftast tio miljoner kronor, och då räknas inte fetvinsten som utbetald, utan löftet fortsätter (inom perioden 26 februari till och med 19 mars).

■ ■ ■ Skulle värdet understiga tio miljoner vid jackpott skjuter ATG till mellanskillnaden och även då fortsätter löftet inom perioden 26 februari till och med 19 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM