”Jag är chockad, det är ren tur”

24-åriga Paulina spelade in över en miljon kronor på V86 – gjorde systemet efter roliga namn

1 av 2
Till vänster: Miljontipparen Paulina Balkerud som fixade den största vinsten i Sverige på nya Onsdag Xpress. Till höger: Kollegorna Cecilia Melin och Gunilla Svedjenäs.
TRAV

Paulina Balkerud, 24, spelade in mest i Sverige på nya Onsdag Xpress.

Hennes taktik gav 1 152 805 kronor till kunderna hos Ica Maxi Alingsås.

– Jag är chockad, det är ren tur. Jag kikade i tidningarna efter roliga namn, säger hon till Trav365.

Första omgången med Onsdag Xpress slutade med pengaregn till spelarna. Efter att loppen hade gått i mål på Åbytravet och Solvalla var värdet uppe i 163 840 kronor för åtta rätt.

Den allra största vinsten i Sverige spelade 24-åriga Paulina Balkerud in. Hon jobbar på spelavdelningen hos Ica Maxi Alingsås och var den som hade gjort succésystemet ”Kärringtipset” som gav 22 604 kronor till 51 personer.

– Jag är chockad, det är ren tur. Jag tog ut några kuskar som jag vet är bra, sedan körde jag en Harry Boy och tog bort några hästar och valde till några. Jag kikade i tidningarna efter roliga namn. Det är jättemycket tur, säger hon.

Kollegorna vann 22 000 kronor

Paulina har jobbat i förbutiken i två år och det här är den största vinsten hon har dragit in till kunderna hittills.

– Jag hade tur i höstas då blev det 66 000 kronor totalt på andelar. Det är kul för dem som får vara med och vinna. Jag hade inte köpt någon andel själv, men några kollegor hade köpt in sig.

Hur fick du veta att du hade lyckats spela in så här mycket pengar?

– De ringde från jobbet och berättade att vi hade vunnit. Jag blev chockad och tyckte det var roligt. Jag hoppas att det är många kunder man känner till som vunnit. Jag börjar jobba nu klockan fyra på eftermiddag, så då kanske några av vinnarna kommer in.

”Kul att se stammisarna vinna”

Henrik Melin, som är marknadsansvarig för Ica Maxi i Alingsås, hyllar Paulina.

– Hon är duktig. Paulina satte ihop den här andelen som kostade 126 kronor styck. Det är riktigt kul att se stammisarna när de får vinna. Alla kommer in och strålar. Dessutom är det riktigt kul för tjejerna och killarna som sliter i vår förbutik. Det är mycket jobb och det är kul när det blir en sådan här vinst, säger han.

FAKTA

Så var utdelningen på V86

Onsdag 26 februari

■ ■ ■ Åtta rätt: 163 840 kr

■ ■ ■ Sju rätt: 701 kr

■ ■ ■ Sex rätt: 53 kr

■ ■ ■ Omsättning: 30 090 326 kr

ARTIKELN HANDLAR OM