”Frozen är stenklar som jag ser det”

Städaren Åke Peterson från Kalmar spelade hem storvinsten i höstas – nu tipsar han dig inför jackpottomgången på hans hemmabana

Foto: KANAL75
Johnny Takter kör Åke Petersons favorit Frozen på V75.
TRAV

Städaren Åke Peterson, 53, vinner storvinster på trav till invånarna i Kalmar.

När V75-cirkusen gästar hemmabanan tror han på ny succé.

– 2 Frozen (V75-6) är stenklar, säger han.

Foto: KANAL75
Åke Peterson, 53.

I höstas drog travfantasten Åke Peterson, 53, in en halv miljon till kunderna hos Ica Maxi i Kalmar.

Han driver ett städföretag till vardags som har hand om städningen i bland annat den butiken – så samtidigt som han dammsuger snackar han trav och filar ihop andelssystemen.

– Det är ett fantastiskt jobb, jag har hållit på med det här i över 30 år. Man hjälper mycket äldre människor och håller igång kroppen hela tiden, jag är ingen kontorsmänniska, så det passar perfekt. Vi städar och snackar trav samtidigt, det är jättekul, säger han.

”Den får man inte missa”

På lördag är det jackpott på V75 och 50 miljoner till en ensam vinnare och tävlingarna går på Åkes hemmabana – Kalmartravet.

– Tyvärr är det inte så många Kalmar-hästar med, men jag har koll på omgången, jag har redan börjat att skissa på det stora systemet.

Vem är bästa spiken?

– Det är 2 Frozen i V75-6, den är stenklar, som jag ser det.

Har du några hästar man inte får missa att ha med?

– 9 Art On Line i första får man inte missa, jag kommer att ha med honom och favoriten 5 Nougat Ås. Sen är jag lite sugen på 5 Viking America i V75-7, jag ska kolla upp Kolgjinis hästar mer noggrant i kväll tänkte jag.

”Skulle inte göra så mycket för pengarna”

Åke Peterson var länge delägare i Fredrik Perssons topphäst Viola Silas, men har nu hoppat av. Om han vinner 50 miljoner på lördag kan det dock bli en ny stjärna i stallet.

– Ja, jag skulle nog köpa en välstammad häst för pengarna. Men för mig är det prestigen att få alla rätt som skulle slå högre, pengarna är inte det viktigaste. Jag skulle inte göra så mycket för pengarna om jag vann så mycket, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM