Kaxiga utspelet: ”Jag vinner med båda...”

Lutfi Kolgjini segersäker inför V75 – tror stenhårt på Raja Mirchi i årsdebuten och Dante Boko

1 av 3 | Foto: KANAL75
Lutfi Kolgjini.
TRAV

Här är Lutfi Kolgjinis kaxiga utspel inför V75:

Han lovar seger för två av sina stjärnor på lördag.

– Träningen Raja Mirchi fått hittills räcker mot det här motståndet, säger han.

Lutfi Kolgjini spelar huvudrollen när V75-tävlingarna, som är kryddade med jackpott-miljoner, gästar Kalmartravet på lördag, då han kör två av omgångens största favoriter.

Dante Boko i V75-2 och Raja Mirchi i V75-3.

Och båda startar med mycket stor segerchans, om man lyssnar till tränaren.

– Raja Mirchi har fått massor med grundträning och han behöver inte mer tempojobb för att räcka till mot det här motståndet han ställs mot på lördag. Men hästträning är ingen exakt vetenskap, men jag gör den bedömningen, säger Lutfi Kolgjini i V65 Direkt.

”Känns jättefin”

”Ludde” kommer inte att ladda från start i V75-3, det är planen på förhand.

– Jag kommer inte trycka på den "knappen", han får själv bestämma. Jag vill lära honom att lyssna, han känns jättefin och jag tror inte det finns någon större risk att han tar i och drar iväg i ett våldsamt tempo.

– Det är en lugnare och mer harmonisk Raja Mirchi nu än i fjol. Det här blir en omstart kan man säga. Planen efter det här blir att vara med i de stora loppen och det börjar med Olympiatravet.

”Var oväntat bra senast”

Dante Boko briljerade hem segern senast och med det intrycket på näthinnan blir Kolgjinis storfavorit i V75-2.

– Jag har inget negativt att meddela angående den hästen, det är fullt spring i benen på honom. Han gick intervaller i backen i veckan och jag såg jobbet från sidan. Adrian gav plus, plus åt det jobbet. Jag har hela tiden känt att det finns i hästen, nu har vi även kunnat tränat precis som vi önskat. Han är inte komplicerad från start, han är som en bil att köra, det är en underbar häst på alla sätt och vis.

Jägersroprofilen har även Viking America till start i den sista V75-avdelningen.

– Han bör ha gått framåt med det senaste loppet då han var oväntat bra. Han är på väg upp i form och kommer troligtvis att gå barfota runt om på lördag.

ARTIKELN HANDLAR OM