Listan: Påskhelgens bästa prestationer

Se Trav365:s lista efter helgens travfest

Foto: Kanal 75
Magic Tonights show, Prussias uppvisning och Oasis Bi:s seger är några av prestationerna som Trav365 listar som de bästa under påskhelgen.
TRAV

Vilken travfest!

Påsken har bjudit på topplopp efter topplopp på banor i hela Europa.

Här är Trav365:s lista på de fem bästa prestationerna i helgen.

Påsken är lika med startskottet för travsäsongen och många fina hästar brukar visa upp sig och stå för fantastiska insatser just den helgen.

Den här helgen var inget undantag.

Från fredag till måndag har det smällt på travbanor över hela Europa.

Här är Trav365:s lista över de bästa prestationerna.

1) Prussias uppvisning i Prix d´Etain Royal i finska Seinäjoki

Man kan inte annat än älska det här stoet. Efter en vrålsnabb inledning där Johnny Takter bakom She Loves You F.I. och Per Lennartsson med Monster Drive bråkat om ledningen, satte Pietro Gubbelini in stöten med sitt fartvidunder.

Från tredje ytter styrde han på och Prussia sköljde fältet, tog över ledningen och försvann till en överlägsen seger. Wow-intrycket var enormt och efter loppet fick stoet en inbjudan till Finlandia Ajo. Får vi se henne i Sverige under Elitloppshelgen sen? Hoppas!

Sweden Cup vinner hon väl oavsett position!?

2) Magic Tonights 1.09,5 på Färjestadstravet

Tränaren Roger Walmann pratade sig varm om hästen redan under fjolåret och då stod hästen för några enastående prestationer.

Men under långfredagen fick Magic Tonight verkligen visa upp sitta fulla register. Med Johan Untersteiner gungandes i jänkarbiken tog hästen ledningen, drog hårt, och vann på fenomenala 1.09,5 över 1640 meter. Nytt svenskt rekord för utländska hingstar och valacker.

Efter prestationen känns Magic Tonight given i årets Elitlopp. Det är bara att bjuda in, Fyrand!

Extra speciellt kan det bli då Johan Untersteiner kan få avsluta med en Elitloppsseger innan han slutar hos Roger Walmann och drar igång eget...

3) Oasis Bi vann lätt efter taktisk triumf i Klosterskogen

Björn Goop visade upp sina förträffliga kuskkunskaper när han lotsade Oasis Bi till seger i Norge i lördags. Goop körde tufft till ledningen för att sedan släppa till Lutfi Kolgjini och Mosaique Face. När sedan open stretch (ett extra innerspår på upploppet) uppenbarades visade hästen sin enorma speed och vann lätt. Tränaren Stefan P Pettersson har nu en delikat uppgift framför sig, med att matcha sin stjärna.

4) Ed Yous chockseger i ”Sista Chansen” till Olympiatravet

Bröderna Daniel och Henrik Sedins stora stjärna Nahar ströks veckan före loppet och de, och många andra, trodde nog att de inte skulle få någon häst i Olympiatravet.

Men Ed You, som NHL-stjärnorna också äger, sluggade sig till seger i gulddivisionen på Romme, som minst rutinerad i fältet. Man måste imponeras av Robert Berghs tränararbete. Hur lyckas han få ut det där lilla extra ur hästarna? Här ska segerkusken Björn Goop också ha stor ”cred”, hans vinnarinstinkt motiverade hästen att kliva förbi Digital Ink i sista steget.

Om Ed You kan vinna Olympiatravet? Det skulle inte förvåna, med tanke på Sedins lycka på travbanorna hittills. På lördag kör chefen själv och han verkar ha obegränsat med rävar bakom öronen.

5) Månprinsen A.M.s galna slutvarv på Romme

Gunnar Melanders kallblodsstjärna är vacker som en tavla. Men han ser inte bara fin ut, han kan springa också. Och det rejält. Månprinsen var storfavorit att vinna V75-4 på Romme, men kusken Gunnar Melander såg inte så sugen ut. Till det var för sent, trodde alla. Ut på slutrundan var det "mil" fram till täten – då styrde (galne?) Gunnar på i fjärdespår.

Det gick fort, men såg fortsatt omöjligt ut, men Månprinsen närmade sig steg för steg över upploppet och till slut stod han där som segrare. Slutvarvet var bland det mäktigaste man sett. Tekno Odin, håll i dig!

Trav365

ARTIKELN HANDLAR OM