Tränaren avslöjar: ”Nobbar Elitloppet”

Foto: KANAL75
Tränaren till B.B.S.Sugarlight, Fredrik Solberg, väljer att nobba Elitloppet med sin stjärna.
TRAV

Det blir ingen Elitloppsstart för norska förvandlingsnumret B.B.S.Sugarlight.

Det avslöjar tränaren Fredrik Solberg:

– Det kan kosta mer än vad det smakar, säger han till tgn.no.

Norske amatörtränaren Fredrik Solbergs stjärna B.B.S.Sugarlight har charmat hela trav-Sverige den senaste tiden och ståtar nu med fem raka segrar.

Trots hästens ringa rutin har Elitloppet kommit på tal gång efter gång och hästens kusk Peter Untersteiner sa så sent som i lördags att förvandlingsnumret skulle platsa där.

”Väljer att starta där istället”

Solvalla-chefen Tore Fyrand har som alla andra travfans tagit till sig hästen som utklassat motståndet på V75 den senaste tiden.

Med tanke på historian kring hästen hade B.B.S.Sugarlight varit en drömhäst att ha med i ett Elitlopp – men nu har tränaren Fredrik Solberg bestämt sig.

Det blir ingen start i Solvallas miljonlopp.

– Elitloppsgeneralen Tore Fyrand ringde mig i går och frågade hur jag tänkte. Då sa jag att vi hellre väljer att starta i Bronsdivisionsfinalen på Solvalla på lördagen istället, säger han till tgn.no.

Diskuterade med Peter Untersteiner

Solberg fortsätter till tidningen:

– Efter en diskussion med kusken Peter Untersteiner kom vi fram till att det är det mest rättvisa mot hästen. Även om det självklart hade varit en stor upplevelse så är jag rädd för att det kan kosta mer än vad det smakar.