Tipsen: ”Han kan vinna med båda”

Jackpott-tipsen till Axevalla - så spelar experten

Foto: Kanal 75
Michael Carlsson tipsar om sina två drag; Fortune Again och Stelina som båda körs av Johan Untersteiner och tränas av Roger Walmann.
TRAV

Johan Untersteiner kan bidra till V64-miljonerna i kväll på Axevalla.

Två av hans uppsittningar, Fortune Again och Stelina, är experten Michael Carlssons drag i jakten på storvinsten.

– Fortune Again blir livsfarlig om han kommer ut. Stelina vinner när som helst, säger han.

3,5 miljoner kronor ligger i potten för den spelare som blir ensam med att pricka in alla rätt på Axevalla.

Sportbladets expert Michael Carlsson tror att kusken Johan Untersteiner  och tränaren Roger Walmann kommer få en riktig bra dag på banan. Untersteiner kör fem hästar inom V64-spelet och två av dem har Carlsson som sina V64-drag.

– 1 Fortune Again, i V64-1, satt fast med krafter kvar senast. Kan inte försvara innerspåret ifrån start men kommer han ut blir han livsfarlig. Och Axevallas upplopp är långt ... Johan Untersteiner kan även vinna med 1 Stelina, i V64-2, som gick bra från ett svårt utgångsläge senast. Hon vinner när som helst känns det som, säger han.

”Han är högaktuell”

I kvällens sista avdelning rankar Carlsson Roger Walmanns Overtaker by Sib,som körs av Johan, som etta i sina tips.

– Overtaker by Sib hade ett iskallt läge i årsdebuten och hamnade sist. Han kom aldrig in i loppet och trots en 1.10-avslutning sista halvvarvet blev han utan pengar. Walmanns hästar är kända för att behöva ett eller två lopp i kroppen innan de hittar toppformen. När nu Overtaker by Sib har den genomköraren i kroppen och dessutom ett avsevärt bättre utgångsläge är han högaktuell den här gången, säger han.

■ ■ ■ Här kan du spela Michael Carlssons V64-system