Tränarens varning: Tror på finalskräll

Raoul Engblom om Mr Picolit i Olympiafinalen: ”Toppchans”

Foto: KANAL75
Raoul Engblom tror stenhårt på Mr Picolit från spår tre i Olympiafinalen på lördag.
TRAV

Mr Picolit blir bortglömd i Olympiatravet.

Men tränaren Raoul Engblom storvarnar:

– Jag tror på toppchans, säger han i Studio Bjertorp.

Åke Svanstedts före detta stjärna, numera hos Raoul Engblom, Mr Picolit, har fått två lopp innanför västen efter en tävlingsfrånvaro på nio månader.

Toppformen ska vara nära och på lördag jagar stjärnhästen, som vann Copenhagen Cup i fjol, en seger i Olympiatravet med Jorma Kontio i sulkyn.

Kretsen kring hästen hade tur i spårlottningen och startar från tre i lördagens final.

”Helt perfekt”

– Vi vann spårlottningen, jag hade hoppats på spår 1 till 4 och v i fick spår 3 så det är helt perfekt. Som jag ser det, de värsta motbuden, fick dåliga spår, 7, 8, 9, och 10. Vi vann första ”matchen” och nu gäller det bara att vara på tårna så får vi se, säger Rauol Engblom i Studio Bjertorp.

Han fortsätter:

– Jorma får lägga upp det som han vill, utnyttja hästens startsnabbhet sen kanske släppa till någon bra, jag vet inte. Jag tror på toppchans, så som hästen känns efter de här två loppen. Han känns riktigt, riktigt stark.

”Det var inte roligt”

En annan Bjertorp-tränare, Ulf Stenströmer, har Noras Bean till start i samma storlopp, som inte hade samma flyt med lotten och startar från bricka 10, bakspår.

– Vi förlorade spårlottningen, det var inte roligt att få det beskedet givetvis. Men vi har en väldigt bra häst, som är bra i ordning. Så som han sett ut i de tre sista loppen så kan man inte klaga på någonting. Det var en sekund sparad senast. Det var skit med spåret, men vi får hoppas på lite körning därframme. Vi får haka på Mr Picolit från start. Vi är beroende av vad de andra gör i loppet, säger Stenströmer och tillägger:

– Han kändes precis som han gjorde innan Jägersro-loppet.