Stjärnan vann igen – men inbjudan väntar

Tore Fyrand lämnade ingen Elitloppspresent till Panne De Moteur

Foto: Kanal 75
Inbjudan väntar Tore Fyrand ville inte bjuda in Panne De Moteur efter kvällens seger på V86-spelet.
TRAV

Panne De Moteur imponerade och vann överlägset – igen.

Men en inbjudan till storloppet Elitloppet kommer dröja.

– Vi kommer inte bjuda in honom i kväll, men alla såg vad som hände i dag och visst är han högaktuell nu, säger Solvallas sportchef, Tore Fyrand, i TV4-sport.

Många av trav-Sveriges hetaste kandidat till Elitloppssegern stavas Panne De Moteur.

Under onsdagskvällen var stjärnhästen ute och "joggade" hem ett V86-lopp på Solvalla.

Stefan Hultmans jättetalang sattes inte på några som helst prov i loppet utan vann lekande lätt med ledning från start till mål.

Hästen var dock mycket läcker och efter segern trodde många att Panne De Moteur skulle få en Elitloppsbiljett – och därmed bli den tredje hästen som skulle vara klar för storloppet sista söndagen i maj.

Men inbjudan dröjer för stjärnan.

– Vi kommer inte bjuda in honom i kväll, men alla såg vad som hände i dag och visst är han högaktuell nu. Jag ska gå bort och prata med Stefan (Hultman) om dagens lopp och höra lite vad han har att säga. På lördag kommer vi se ett mycket bra lopp också, men det kanske är så att Panne De Moteur får en inbjudan till Elitloppet i helgen, säger Tore Fyrand, sportchef på Solvalla.

"Har allt som krävs"

Efter onsdagens nya seger för Panne De Moteur var tränaren, Stefan Hultman, mycket belåten.

Allt går som planerat och klaffar allt rätt kan Panne De Moteur vara en Elitloppsvinnare.

– Han har allt som krävs. I dag var han kanske lite lat men jag kände redan i värmningen att han är precis lika fin som på slutet. Han bara myser på banan hästen och jag tror och hoppas verkligen att vi kan vara med och göra upp om vi får en Elitloppsbiljett. Det är två hästar inbjudna nu och Panne är inte en av dem. Så vi får se vad som händer men han vann i dag och stärkte sina aktier i alla fall, säger Stefan Hultman.

Dubbel till Linderoth

V86-omgången var i övrigt relativt lättlöst. Åtta rätt belönades med 35 060 kronor efter att Per Linderoth varit dagens kung på Bergsåker.

Han tog en imponerande dubbelseger och krossade motståndarna med stjärnstoet, Ariel Boko. Det fick Micke Nybrink att få gåshud.

– Hästen är helt otroligt, hon bara tuggar ner allt och går hela tiden bra. Har hon någonsin gjort ett dåligt lopp? Sådana här hästar kan man inte annat än älska, säger han i TV4-sport.

TV: Här kan du se V86-loppen igen

Så var hela omgången – kolla resultaten här nedan

FAKTA

Så gick det på V86

V86-1: 6 Ariel Boko

V86-2: 7 Kalle

V86-3: 7 Bartender IN

V86-4: 11 Tricky Track

V86-5: 3 Trottningen

V86-6: 1 Panne De Moteur

V86-7: 2 Amiral D´nverne

V86-8: 4 Britt Palema

Åtta rätt: 35 060 kronor

Sju rätt: 344 kronor

Sex rätt: 36 kronor