Ferry: ”Jobbigare när tysken vann...”

Skidskyttens skämtsamma pik mot stjärnkusken

Foto: ATG PLAY
Kommer hissa segerkusken Björn Ferry medverkar i fredagens avsnitt av Mästarmötet i TV4. På lördag är han på plats på Åbytravet för att följa finalen av Olympiatravet.
TRAV

Skidskytten Björn Ferry laddar för att hissa segerkusken efter Olympiatravets final.

Men han hoppas att kusken inte kommer väga för mycket.

– Det gick lätt i fjol, Örjan Kihlström är ju rätt så lätt. Men när den där tysken vann för något år sedan var det jobbigare. Han vägde över 90 kilo, säger han i ett klipp inför programmet ”Mästarmötet” i TV4.

Under Olympiatravets deltävlingar har tv-tittarna varje fredag träffat en känd olympier i tv-programmet ”Mästarmötet” i TV4.

Inför helgens final av storloppet har Sandra Svensson och Ewa Idemar varit och hälsat på den tidigare skidskytten Björn Ferry som avslutade sin tävlingskarriär i år.

Agerar prisutdelare

Björn Ferry har varit med på Olympiatravets final flera gånger tidigare och även på lördag kommer han vara på plats ihop med flera andra olympier.

I ett förhandsklipp inför ”Mästarmötet” minns Ferry tillbaka på till senaste årens Olympiatrav.

– På finalen brukar min uppgift vara att vara prisutdelare på själva Olympiatravet. Jag fick klappa Maharajah och så fick jag en halsduk, det var härligt. En svettig häst. Och så fick jag hissa kusken. Det gick lätt i fjol, han är ju rätt så lätt. Men när den där tysken vann för något år sedan var det jobbigare. Han vägde över 90 kilo, berättar Ferry.

– Det är Örjan Kihlström mot Conrad Lugauer vi pratar om, säger Sandra Svensson.

– Ja precis, säger Ferry och skrattar.

■ ■ ■ Se hela förhandsklippet på Mästarmötet här

Mästarmötet sänds på fredag klockan 17.50 i TV4.