”Kan ju drömma om att vara med”

Svenskägda stjärnan laddas mot Elitloppet: ”Tanken är att starta honom i Norden”

Foto: KANAL75
Jessica Samuelsson och Caballion.
TRAV

Caballion laddas mot Elitloppet.

Vägen dit? Via Finlandia Ajo eller Copenhagen Cup.

– Man kan ju drömma om att vara med i Elitlloppet, säger Jessica Samuelsson i stall Franck Leblanc.

Svenskägda och den nu fransktränade stjärnan Caballion siktar på stora nordiska loppen i vår och sommar med Elitloppet som det stora målet.

Hästen blev hårt diskad i helgens storlopp i Frankrike och nu tittar tränaren Franck Leblanc mot nordligare breddgrader.

– Tanken är att starta honom i Norden, det är där de största pengarna finns på sommaren. Närmast hoppas vi på inbjudan till Finlandia-Ajo eller Copenhagen Cup. Vi tycker att det är en häst som ska kunna vara med i de stora loppen och hoppas att man inte glömt bort honom där uppe, säger Jessica Samuelsson i stallet till Kanal75.

Hon fortsätter:

”Mår jättebra”

– Hästen mår jättebra och vi var enormt nöjda med honom i lördags. Han gick 1.11,3 full väg, snabbast av alla över mål och med huvan kvar i mål. Däremot var vi väl lite lätt oense med måldomarna om man säger så... Därför har det varit skönt att se att även fransk media har varit väldigt kritiska mot att han blev diskvalificerad.

Efter eventuell start i Copenhagen Cup eller Finlandia Ajo är huvudmålet att få en inbjudan till Elitloppet på Solvalla i slutet av maj, ett lopp hästen var med i 2012, då slutade det med galopp i försöket.

– Man kan ju drömma om att få vara med där. Hästen är i alla fall väldigt fin för dagen så vi hoppas att han ska få chansen att visa det i sina närmaste starter, säger Samuelsson.

Elitloppet nästa år?

Jessica Samuelsson har full koll på hästarna Save The Quick och Prix d'Amérique-tvåan Up And Quick. Där har hon nyheter att berätta.

Stoet Save The Quick har nämligen gjort sin sista start.

– Ja. När hon kom tillbaka från semestern efter Prix d'Amerique så svarade hon inte som vi ville på träningen. Då bestämdes det att det är bättre att hon får lägga av och gå frisk och fräsch till avelsboxen. Det var ett beslut som alla parter var nöjda med.

Up And Quick hade många travfans hoppats att få se i Sverige och i Elitloppet. Så blir det inte, men det kan bli av nästa säsong.

– Däremot vet jag att det finns planer på att matcha mot Elitloppet nästa år, säger Jessica Samuelsson till Kanal75.

ARTIKELN HANDLAR OM