”Han är helt rätt person för jobbet”

48-årige Sten Andersen blir ny marknadschef på speljätten

TRAV

48-årige Sten Andersen blir ny marknadschef för ATG.

Han ersätter Kent Öhlander som blir vd på Jägersro.

– Jag ser fram emot den nära och unika kopplingen mellan sport och spel, säger han.

Foto: KANAL75
Sten Andersen.

19 maj tillträder Sten Andersen sin nya post.

Han ersätter Kent Öhlander som varit tillförordnad marknadschef.

Sten Andersen kommer närmast från OBH Nordica där han har haft rollen som marknads- och kommunikationsdirektör. Innan dess har Sten arbetat som vd på Grey.

Han bor i Bromma, bara ett stenkast ifrån nya arbetsplatsen Hästsportens Hus.

”Spelade varje vecka på V65”

– När jag var runt 20 spelade jag varje vecka på V65, som det hette då, tillsammans med mina lagkamrater i fotbollslaget. Intresset ökade allt eftersom och till slut blev jag delägare i en travhäst. Jag ser fram emot att åter odla mitt intresse för hästsporten, säger Sten Andersen i ett pressmeddelande.

– Jag har tidigare alltid arbetat för börsbolag och riskkapitalister, men ser nu fram emot att i stället kunna ge högsta möjliga avkastning till trav- och galoppsporten, som äger ATG. Jag ser också fram emot den nära och unika kopplingen mellan sport och spel. Min uppgift blir att bidra till att vi levererar Sveriges mest engagerande spelupplevelse och mötesplats för både nuvarande och nya spelare. Om vi lyckas med det, kan vi bli störst i Norden och ännu fler människor kan få jobba med sitt favoritintresse hästsport, fortsätter han.

”Kompetensen mycket värdefull”

Speljättens vd, Hasse Skarplöth, är nöjd med sitt nyförvärv.

– Vårt manifest, som lanserades hösten 2013, pekar ut färdriktningen mot framtiden och arbetet är igång. Men för att uppnå målet måste vi kunna attrahera nya kunder och fler kunder och därför ger vi oss nu ut på en varumärkesresa. Kaptenen på den resan blir Sten som med sin breda erfarenhet av att jobba med starka varumärken och snabbrörliga konsumentprodukter är helt rätt person för jobbet som marknadschef. Den erfarenhet och kompetens som Sten besitter inom området kommer att bli mycket värdefull för ATG, säger han i en kommentar.

Trav365