Tränarnas ordkrig inför superfinalen

Pulsen stiger inför finalen av Olympiatravet på lördag: ”Grym häst men verkar må dåligt när han ser första sväng”

Foto: KANAL75
Lutfi Kolgjini och Ulf Stenströmer.
TRAV

Ordkriget är igång inför Olympiatravet.

I ena ringhörnan: Lutfi Kolgjini.

I den andra: Ulf Stenströmer.

– Noras Bean slog trötta fransmän i Prix de France, säger ”Ludde”

– Raja Mirchi är en grym häst som verkar må dåligt när han ser första sväng, svarar Stenströmer.

Temperaturen och pulsen stiger dag för dag inför helgens miljonlopp, Olympiatravet, på Åbytravet utanför Göteborg.

Årets hittills största race ska avgöras och nu är inför-snacket i full gång.

Lutfi Kolgjini kör sin egna Raja Mirchi i loppet och i Sportbladet fick ”Ludde” chansen att bedöma sina motståndare. Där svingade den gode Jägersro-profilen vilt och sa följande om Noras Bean.

– Vann ett intetsägande lopp senast och även i Prix de France där han slog trötta fransmän. Men man måste ge hästen beröm för han ser kanske bättre ut än någonsin. Han visade i Prix de France att han kan blåsa förbi ett fält över upploppet och att det var trötta fransmän med föringar inte hästens insats.

– Han är bra, riktigt bra och han går bakifrån också. Han har rygg på startsnabba hästar och kan mycket väl vinna Olympia­travet om det blir överpacat.

”Ludde som hörs mest”

Ulf Stenströmer, tränare till Noras Bean, tar ”piken” rofyllt – men väljer att svara. Först skrev han följande på sin Twitter:

”Hoppas att dem svenska konkurrenterna är lika gamla o trötta som fransmännen var i prix de france för Noras känns lika fin nu som inför pdf”.

När Trav365 når tränaren får han chansen att utveckla sitt resonemang.

– Det är ”Luddes” åsikt att han slog trötta fransmän. Men när hans hästar vinner lopp därnere så möter de minsann världens bästa. Mitt svar var en liten gliring tillbaka. För mig slog Noras Bean världens bästa hästar, för dagen, när han vann Prix de France. Vi tyckte det var bra att de var gamla och trötta, säger han och skrattar.

Om du skulle bedöma Raja Mirchi, hur låter det då?

– Det är en grym häst som verkar må dåligt när han ser första sväng. Men vi får väl hoppas för Lutfis skull att han och hästen har tungan rätt i munnen så att det kan vinna loppet, för det har han ju sagt att hästen borde göra...

– Jag vet inte vad jag ska säga mer, jag har stor respekt för de flesta i loppet på lördag, det är inte bara Raja Mirchi och Noras Bean som ska göra upp. Men det är som vanligt, det är ”Ludde” som hörs mest inför loppen.

”Hoppas på körning”

Vem tycker du är värst emot Noras Bean?

– Jag vet inte, det är väldigt, väldigt bra hästar med. De flesta har verkligen i ”världslopp” att göra, säger Stenströmer.

– Vi får hoppas på lite körning, han är inte sämre än någon annan i loppet, det vågar jag påstå och han har visat sitt livs form på slutet. Hoppas på ett ärligt och rättvist lopp.

Hur har han sett ut inför lördagen?

– Han var fin i jobb i dag (läs torsdag). Han gick sina intervaller som vanligt och kändes bra på det, han låg bra i puls och allt är som det ska.

ARTIKELN HANDLAR OM