Malin drömmer om 70 miljoner

Går igenom de norska hästarna inför lördagens V75: ”Ska absolut passas”

1 av 3
Malin Berås
TRAV

Sverige och Norge spelar V75-tillsammans i helgen vilket bidrar till fler miljoner i potten.

Här bjuder en av Norges bästa montéryttare, Malin Berås, på sina norska insider-tips – och berättar vad hon gör om hon vinner 70 miljoner kronor – som en ensam vinnare i Norge får.

– Då köper jag en gård med stall, en ny bil och ger resten till fattiga barn.

Eftersom norrmännen inte har någon egen V75-omgång i helgen spelar de tillsammans med Sverige när Olympiatravet avgörs på Åbytravet.

Konsekvensen: fler miljoner i potten.

Men norrmännen har en extra kittlande krydda på lördag, en ensam vinnare, som lämnat in i Norge, får 64 miljoner norska kronor, 70 miljoner kronor, för bedriften.

”Trond är strålande nöjd”

En som kommer prova lyckan på V75 är en av Norges bästa montéryttare Malin Berås. Berås, som börjat driva en blogg om livet som montéryttare, har full koll på de norska hästarna i omgången och bjuder på spännande insider-info till lördagens omgång.

De norska hästarna inom V75-spelet är 8 Yarrah Boko i Olympiatravet och, för svenskarna, relativt okända 9 Mc Steamy i V75-7.

– Yarrah Boko travade flera fantastiska lopp i Frankrike. Han blev bland annat trea i världens tuffaste travlopp (Prix d´Amerique) bakom Maharajah och Up And Quick. Han var också strålande Prix de Belgique där han tog en övertygande seger. Trond Andersen har kört 19-tid med hästen i 2100 meter på Bjerke och han var strålande nöjd. Ska absolut passas från spår 8, säger Malin Berås till Trav365.

”Absolut inte chanslös”

– 9 Mc Steamy  är en mycket bra häst som imponerade stort i sin årsdebut senast. Han vann närmast okörd på en 12-tid. Han travade som en klocka och kommer säkert att gå framåt med det loppet i kroppen. Motståndet är hårt, men har är absolut inte chanslös. Han vann trots allt sju av nio lopp i fjol och visade bra löphuvud.

Vad gör du om du vinner 70 miljoner kronor på V75?

– Då köper jag en egen gård med stall, en ny bil och ger resten till fattiga barn.

”Undervärdera aldrig...”

Lopp 1 på Åbytravet på lördag, som går utanför V75-spelet, är ett montélopp, alltså Malins paradgren. Loppet gästas av flertalet norska gäster, men hon tror att de får svårt mot de svenska topparna.

– Jag tror de norska hästarna får problem. Braås Palema är min vinnare. Den bäste av de norska hästarna är Muskelmann GT. Man ska aldrig undervärdera en norsk montéryttare, säger hon med ett skratt.

Här nedan ser du Malins V75-system

FAKTA

Malin Berås V75-system:

V75- 1: 1,3

V75-2:  1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

V75-3:  1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

V75-4:  3,6

V75-5:  3 Kemas Magic

V75-6:  1,2,6

V75-7:  9 Mc Steamy

ARTIKELN HANDLAR OM