Tänkte lägga av – nu kan de vinna 1,5 milj

Hästägaren Berndt kan vinna Olympiatravet med sin häst Solvato: ”Väldigt fin i träningen”

Foto: ALN
Hästägaren Berndt Denberger valde att storsatsa istället för att lägga ner sin verksamhet. Nu kan en av hans stjärnor, Solvato, vinna Olympiatravets final och 1,5 miljoner kronor.
TRAV

Affärsmannen, företagaren och storhästägaren Berndt Denberger stod i ett vägskäl.

Satsa hårdare på travet – eller lägga av.

Han valde att satsa och på lördag kan han tjäna 1,5 miljoner om Solvato vinner Olympiatravet.

– Jag har stora förhoppningar, säger han till Svensk Travsport.

Berndt och Pia Denberger bakom stallpseudonymen Stall Denco är några av de som satsar hårdast på travsporten i Sverige just nu.

Paret har handlat toppstammade hästar på i stort alla auktioner som funnits i Sverige- och Europa de senaste åren. Så sent som förra året köpte Stall Denco in hästar för 6,7 miljoner på Lutfi Kolgjinis auktion på gården i Vomb.

– Nu har vi runt 70 hästar, allt ifrån starthästar som Amazing Man, Riff Kronos och aktuella Solvato till toppstammade unghästar. Men det räcker inte där, målet är att komma upp i 100 hästar så det blir att åka runt på auktionerna och kolla efter fina hästar i år, säger Berndt Denberger till Svensk Travsport.

”Satsa, eller lägga av”

Men det hade kunnat sluta på ett annorlunda sätt. Han hade kunnat sluta med trav för ett par år sedan.

– Vi har ägt hästar genom åren, men de har varit medelmåttiga. Jag tyckte det var dags att göra någonting och det fanns två alternativ. Antingen satsa på ordentligt, eller lägga av, säger Berndt Denberger som valde det förstnämnda.

”Kan lite till...”

I helgen kan de ta en storseger på hemmabanan då deras Solvato startar i miljonloppet Olympiatravet på Åby.

I försöket dansade Solvato barfota för första gången – och som han dansade - hästen vann i bländande stil på en topptid.

– Ändå tror jag han kan ytterligare lite till. Det var första gången vi körde barfota och det svarade han riktigt bra på, dessutom känns han väldigt fin i träningen efter den starten enligt Veijo. Det gör att man har stora förhoppningar, men allt jag begär är egentligen att han gör sitt bästa för dagen. Hur långt det räcker sedan återstår att se, men det vore roligt om det blir ett ordentligt lopp där alla ekipage får visa sina styrkor.