”Får se, det kan bli en duell med Ludde”

Finska tränaren uppåt om dagens chanser i Olympiatravets final

1 av 2 | Foto: Kanal 75
Tuomas Korvenoja och Brad de Veluwe.
TRAV

Tränaren Tuomas Korvenoja sticker ut hakan och menar att hans stjärna Brad de Veluwe ska vara 20 meter bättre i dagens final av Olympiatravet.

Taktiken är ännu inte spikad – men det kan bli rejäl körning och en match med en av förhandsfavoriterna; Raja Mirchi.

– Jag har haft många fina dueller med Ludde genom åren och vi får se om det blir en till, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

En som inte har hörts och synts till  så mycket i förhandssnacket inför Olympiatravsfinalen är den finska topphästen Brad de Veluwe och tränaren Tuomas Korvenoja.

Men inför storloppet är det en uppåt tränare som är mycket nöjd med sin häst. Brad de Veluwe har laddat upp i veckan med att lättare jobb på Vermo i onsdags. På väg mot Åbytravet har hästen stannat till i Märsta för vila och träning.

”Känns laddad”

Brad de Veluwe har inte tävlat sedan comebacken i år då han var tvåa på den den finska travbanan Vermo.

– Jag var jättenöjd med honom och med den nyttiga genomköraren i sig tror jag att han har gått framåt minst 20 meter till nästa lopp. Han känns laddad och är pigg och glad, säger Korvenoja i ATG:s nyhetsbrev.

Och kring chanserna är tränaren positiv.

– Kapacitetsmässigt är Brad de Veluwe en av de bästa i Europa men man ska tänka på att de andra hästarna i fältet har flera lopp i kroppen än vad han har. Jag tror ändå att han är med där framme och man får se honom som en outsider, säger han.

”Kommer att vara mer aggressiv”

Taktiken har Korvenoja ännu inte bestämt. Men om det blir så att Brad de Veluwe tar ledningen är det inte säkert att de släpper till konkurrenterna.

– Det enda man vet säkert i det här fallet är väl att Ludde kör mot ledningen, skämtar han.

– Men jag kan inte säga hundraprocentigt hur jag ska göra. Det beror helt på hur hästen känns på tävlingsdagen och hur han är i värmningen och i provstarterna innan. Så det är öppet på det sättet. Känns hästen riktigt bra så tål han att gå och då är han riktigt tuff och kan gå i ledningen. Jag körde ganska snälla lopp med honom i fjol eftersom det var första året som femåring mot  eliten. Men nu känns han ännu bättre i år och jag kommer att vara mer aggressiv i loppen med honom. Han är så pass fräsch både fysiskt och psykiskt, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM