V75-tips i sista timmen

Trav365:s Michael Carlsson med tips i sista stund

TRAV

Travsport i världsklass med Olympiatravet i ett strålande väder med solsken och bästa tänkbara förhållanden. Massor av folk på plats på Åby.

Trav365 ger er de hetaste snackisarna i Olympiatravet:

- 4 Brad de Veluwe (V75-3) årsdebuterade på 1.11,6 men fick överraskande stryk trots tiden. Kommer att vara minst 20 meter bättre nu säger Tuomas Korvenoja som inte har bestämt taktiken än med sin startkatapult. Spets eller rygg på ledaren. ”Jag vill inte låsa mig vid någon taktik. Hästen har rest bra och känns laddad. Han vet vad som gäller nu”, säger Korvenoja på stallbacken.

- 5 Raja Mirchi (V75-3) barfota runt om för tredje gången i karriären. SM och Prix d’Amerique de andra två. Perfekt spår säger Ludde som kommer att köra offensivt mot ledningen. Kolgjini baissar lite för att han har haft lite sjuka hästar i stallet men hävdar att en ”Raja i normal författning vinner det här” Fin i lugna motionsturer i skogen under veckan.

- 6 Solvato (V75-3) dunderfin senast på barfota runt om för första gången och krafter kvar på 1.11,3. Var även smällfin i onsdagens jobb och Veijo Heiskanen är strålande nöjd och har aldrig känt sin häst bättre.

- 8 Yarrah Boko (V75-3) har rest bra till Åby och Trond Anderssen säger på förmiddagen att hästen känns ännu spänstigare och finare än han gjorde när han var trea i Prix d’Amerique och fyra i Prix de France. ”Det är väl spåret som gör att han är bortglömd men blir det stenhårt tempo första varvet så är han med i matchen. Han ska med på kupongen. Eftersom hästen är så stor kan han inte gå i jänkarvagn utan det blir vanlig sulky. Barfota fram som vanligt”, säger Trond Anderssen.

- 10 Noras Bean (V75-3) har aldrig varit så här stark mentalt som han är nu. Tål att göra jobbet själv. Rygg på startsnabba hästar. Kommer att rygga Mr Picolit. Kan absolut vinna med hårt tempo och bra rygg.

barfota fram som vanligt.

Intressanta spetsstrider. Så här går snacket:

- 1 Youana (V75-1) är ruggigt snabb ut och följer bilen. Utifrån laddar Ludde med 3 Sahara Fairytale som möjligen är intresserad av en rygg på open stretch-banan.

- Anders Svanstedt tror att han kan blåsa förbi 1 Pedro Bi med sin startsnabbe 4 Send In The Clowns i V75-2. ”Sedan vill jag släppa till en bra rygg. Min häst är ruskigt speedig och klart bättre i ryggar. Han kan absolut vinna idag. Satt fast med rubbet senast och kändes jättefin," säger Anders.

- Jag kommer även att ladda järnet med 2 Kaiser Broline (V75-7) som känns väldigt fin och gjorde en vass insats senast. Måste räknas tidigt.

Omgångens varningar och skrällbud. Här är hästarna som är dagens stallskrik och som det surras extra mycket om:

- 4 Mousse (V75-1) fast med krafter kvar i debuten för Daniel Redén och har nu lopp i kroppen.

- 10 Rica Neo (V75-1) har två lopp i kroppen och satt fast med krafter kvar senast. Visade i fjol att hon tillhörde årgångstoppen. Se upp här om det blir hårt tempo.

- 5 Ground Proximity (V75-2) bra efter galopp senast och Örjan Kihlström upp nu.

- 6 Black Line L.G. (V75-2) har suttit fast två gånger i rad och ska tävla barfota runt om för första gången idag.

- 1 Reims Gasti (V75-4) får Björn Goop i sulkyn för första gången. Han brukar få bra fart på hästarna från start. Intressant från innerspåret. Kan få fin resa i rygg på ledaren?

- 2 Nissan Broline (V75-4) fin i debuten för Untersteiner och jänkarvagn idag.

- 9 Kincannon Hanover (V75-4) ska tävla barfota runt om för tredje gången i karriären. De andra två loppen han har gått med den balansen har han vunnit. Förstärks dessutom med Örjan Kihlström i sulkyn och jänkarvagn.

- 7 Costatantisoldi (V75-5) har varit stallskrik flera gånger på V75 men inte levererat. Satt fast med gott om krafter kvar senast och känns kanonfin i träningen enligt Risto Airaksinen. Lätta skor idag.

- 3 By Air (V75-6) har lopp i kroppen och ett betydligt bättre läge idag än senast då han blev fyra i V75. Se upp.

- 9 Rebus (V75-6) var fin vid segern senast och bättre distans idag än när han blev trea i V75 för tre starter sedan. Flemming utlovar ett offensivt upplägg!

- 9 MC Steamy (V75-7) låter det ruskigt bra rapporter på ifrån Norge. En segermaskin som har intressanta startryggar här på startsnabba hästar. Kan få loppet och hästen går in i mål och har mycket bra inställning.

Spiken:

3 Kemas Magic (V75-5).

Gick ett lätt jobb igår och kändes mycket fin rapporterar Fredrik Persson. Han tror att Kemas Magic springer 1.14-tid på start och då kan tilläggshästarna få det jobbigt. Kommer att dra i ett jämnt och hårt tempo. Det innebär att tilläggshästarna måste springa riktigt fort och gå nya rekord om de ska få tag i honom. Barfota fram den här gången.

Slitna hovar på 10 Ni Talar Bra Latin i V75-4.

- Det var tänkt att köra barfota runt om men han har inte så mycket hov fram så Petri ville spara fötterna. Det blir barfota bak precis som senast. Hästen har mycket bra form och är stark och speedig. Men han är även lite speciell och har inte så bra nerver. Han är ofta nervös innan tävlingarna och kan bara dra iväg i loppen. Håller han sig lugn kan han absolut vinna här, säger Riccardo Bianchi i stall Puro.