USA-stjärnan till Elitloppet

Tore Fyrand har gjort klart med amerikanske Uncle Peter

Foto: Kanal 75
Uncle Peter till Elitloppet ”Vi snackar om en väldigt, väldigt efterlängtad häst som kommer till Elitloppet”, berättar Tore Fyrand.
TRAV

Elitloppet blir ett internationellt kanonlopp.

Precis nu blev amerikanske Uncle Peter klar för Solvallas storlopp.

– Det är en mycket spännande häst, säger Tore Fyrand, sportchef på Solvalla.

Superhästen Uncle Peter, som satte världsrekord under 2013 på Pocono Parks, är klar för Elitloppet. Tore Fyrand bjöd in hästen under tisdagen, och svenske Jimmy Takters häst blir en spännande krydda i Nordens största travlopp. Uncle Peter är den fjärde hästen att bli inbjuden - och hittills har enbart en svensk häst, Panne de Moteur, blivit inbjuden och det blir verkligen ett internationellt Elitlopp i år med många utländska superstjärnor.

”Väldigt, väldigt efterlängtad häst”

Tore Fyrand, sportchef på Solvalla, är mycket nöjd att få Jimmy Takter och hans häst till Elitloppet. De styrande på Solvalla har länge jagat hästen till Elitloppet - och äntligen lyckats.

– Vi snackar om en väldigt, väldigt efterlängtad häst som kommer till Elitloppet. Vi är stolta över det, och de har ändrat sina planer. Uncle Peter går först i Köpenhamn, och sen blir det Elitloppet. Vi har två amerikaner på plats nu och kusk är inte helt klart ännu. Han har satt världsrekord på tusenmetersbana, och är en alldeles speciell häst och formen är på väg uppåt, säger en glad Fyrand.

”Kommer ha hästen i fin form”

Jimmy Takter firar enorma framgångar i USA, och laddar nu för Elitloppet.

– Uncle Peter startar på fredag i USA, och räkna med att Jimmy Takter kommer ha hästen i fin form på Solvalla, säger Fyrand.

FAKTA

Mer om Uncle Peter

Nationalitet (ägare): USA (Christina Takter, Brixton Medical AB, John och Jim Fielding, Göran Falk)

Tränare: Jimmy Takter

Kön: Hingst

Ålder: 5 år e Cantab Hall – Victory Treasure

Startprissumma: 7.683.580 kronor

Rekord: 1.08,7

Källa: Elitloppet.se

ARTIKELN HANDLAR OM