Karriären över för stjärnhästen

Foto: KANAL75
Noras Bean och tränare Ulf Stenströmer efter segern i Prix de France på Vincennes.
TRAV

Stjärnhästen Noras Bean slutar tävla.

Skador sätter stopp för fortsatt karriär.

”Då konvalescensen blir längre än innan så slutar vi”, skriver tränaren Ulf Stenströmer på Twitter.

Noras Bean ströks efter en dålig uppvärmning inför Olympiatravet i lördags och många befarade det värsta.

Tränaren Ulf Stenströmer kom dock med glädjande besked under måndagen då han berättade följande för Trav365:

Han ser ut som vanligt här hemma, haltfro och pigg och glad i hagen. Veterinären kommer i morgon (läs tisdag) så jag kan inte säga så mycket mer nu.

Läkandet drar ut på tiden

Men efter veterinärkollen har det framkommit att hästens skador är så pass svåra att läkandet kommer att dra ut på tiden. Med vetskap om det beskedet har tränaren Ulf Stenströmer beslutat sig för att Noras Bean ska sluta tävla, det avslöjar han på sin Twitter:

”Tack så otroligt mycket för allt Noras! Då konvalescensen blir längre än innan så slutar vi. Hoppas du kan få träffa några brudar nu! TACK!”.

– Kotskensskidorna säger ifrån mer än innan och då på grund av åldern och allt fint han gjort så får han gå till avel. Han kommer ansöka om betäcknings tillstånd. Tillståndet måste vara inne innan sista april men man kan söka om dispens. Jag tror ej att Noras kommer få några problem med dispensen då han visat vilken stjärna han vart på banan. Som sagt vet man inte om han får avla redan i år men vi håller tummarna, förklarar Stenströmer för bjertorptrav.se.

Tjänade 11,4 miljoner kronor

Noras Bean vann 19 av sina 69 lopp i karriären och tjänade 11,4 miljoner kronor. Så sent som i februari vann hästen storloppet Prix de France på Vincennes och slog världens bästa hästar över 2140 meter.

– Jag har Noras Bean att tacka för väldigt mycket. Han är den bästa hästen jag haft i mitt stall och kanske den bästa jag kommer få. Nu får vi njuta av minnena han gjorde på banan. Om Noras Bean får dispens så får vi kanske se ett par små Noras redan till nästa vår, fortsätter Stenströmer.

Trav365 har sökt Ulf Stenströmer för en kommentar.