”Jag trodde att jag skulle dö”

Proffstränaren drabbades av hjärtinfarkt efter loppet

Foto: ALN
TRAV

Travtränaren Alf Jonsson, 66, drabbades av en hjärtinfarkt efter söndagens tävlingar på Dannero.

Trots smärtan körde han själv från tävlingarna – till akuten.

– Jag trodde att jag skulle dö, det gjorde så ont, säger han till Trav365.

Foto: ALN
Alf Jonsson

66-årige Sundsvallstränaren Alf Jonsson körde lopp vid söndagens tävlingar på Dannero. Men efter loppen kände han att allt inte var som det skulle.

– 15-20 minuter efter loppet kände jag att det här går åt pipsvängen. Man tror att man är odödlig så jag tog tre alvedon av hustrun och satte mig i bilen och körde. Men när jag kom till Timrå kände jag att jag klarar det inte. Men jag körde till sjukhuset i alla fall, där blev jag idiotförklarad att jag inte hade tagit en ambulans. Man tänker inte så, en annan har varit med om så mycket att man tror att man är odödlig.

Kan få komma hem på fredag

På sjukhuset konstaterade läkarna att Alf hade drabbats av en hjärtinfarkt.

– Det är en infarkt men de kan inte ballongspränga. Det är för trångt eftersom jag rökt för mycket, ätit lite fel och motionerat för lite.

Vad säger läkarna?

– Jag har gått igenom flera undersökningar. Det blir medicin som tar bort blodfetterna och tunnar ut blodet. Det viktiga är att sluta röka, äta rätt och röra på sig. Det är det som kan rädda mig. Jag får eventuellt komma hem på fredag, jag ska gå igenom ett fystest på cykel först.

”Kul att köra”

Alf Jonsson har kört sex lopp hittills i år – och han hoppas kunna vara tillbaka i sulkyn framöver.

– Jag hade börjat köra några hästar på slutet, jag tycker att det är kul. Jag försöker att hjälpa amatörerna. Men jag får vara tacksam att det gick bra, de sa på akuten att det hade lika gärna kunnat gått åt andra hållet. Jag hoppas komma tillbaka, men det är lite tester så det tar nog några månader innan jag blir friskförklarad.

ARTIKELN HANDLAR OM