Henrik Sedin: ”Är skoj att äga häst”

Foto: Kanal75
En mycket nöjd Henrik Sedin besökte vinnarcirkeln efter Nahars seger på Solänget.
TRAV

Robert Berghs stjärnhäst Nahar tog en vattentät seger på Solänget i går.

På plats var hästens ägare, hockeystjärnan Henrik Sedin, som log brett i vinnarcirkeln.

– Det är skoj att äga häst, säger han.

Hockeystjärnorna Henrik och Daniel Sedin är inte bara framgångsrika på hockeyrinken, de lyckas även väl som hästägare. När Nahar tog en vattentät seger på Solänget under torsdagen var Henrik Sedin på plats, tillsammans med pappa Tommy Sedin. Det var en nöjd Henrik Sedin som klev in i vinnarcirkeln efter loppet, det uppger allehanda.se.

”Vi är väldigt nöjda med Bergh”

Bröderna Sedin äger inte bara stjärnhästen Nahar, som i fjol gav dom en seger i Elitloppet. De äger även hästar som Ed You, och det lovande kallblodet Tangen Haap. Totalt äger bröderna Sedin sex hästar, tre i träning hos Bergsåkers Robert Bergh och tre i träning hos Solängets Björn Karlsson. I vinnarcirkeln i går, efter Nahars triumf, hyllade Henrik Bergsåkertränaren.

– Vi är väldigt nöjda med Bergh som tränare.

”Mysig sommarsport”

När bröderna har uppehåll från NHL-hockeyn på sommaren, brukar de resa Sverige runt för att se sina hästar på tävlingsbanan, i den mån de hinner.

– Travet är en mysig sommarsport för oss och vi försöker hänga med. Vi har haft tur med hästägandet så det gör ju saken ännu roligare. Skillnaden jämfört med hockeyn är att i travet kan vi inte gå och påverka, utan där är vi bredvid. Det är en häftig känsla.

ARTIKELN HANDLAR OM