Bilden på stjärnan – en jättesnackis

1 av 3 | Foto: Privat
Den här bilden på en mager Caballion la tidigare skötaren Camilla Tegborg upp på Facebook med orden: ”Älskade vän vad ont det gör att se dig”. Nu florerar och diskuteras bilden flitigt i sociala medier.
TRAV

Stjärnhästen Caballion har lämnat franske stortränaren Franck Leblanc efter dopningsdramatiken i Copenhagen Cup och är tillbaka i Sverige.

Nu sprids en bild där hästen är väldigt mager i sociala medier – något som blivit en stor snackis.

– Han var inte vacker när han kom hem, han var väldigt tunn, säger Fredrik B Larsson, som fått tillbaka sin stjärntravare och som står för träningen i Sverige.

Caballion, delägd av hockeyproffset Tony Mårtensson, skickades till Frankrike under tidiga våren och gick i träning hos en av landets största- och mest framgångsrika tränare, Franck Leblanc. Nye tränaren var så nöjd med nyförvärvet att han siktade mot storloppen i Europa direkt och det blev succé då Björn Goop rattade in superhästen till seger i Copenhagen Cup i mitten av maj.

Därefter slutade starten i Elitloppet på Solvalla med en galopp.

Efter det slog nyheten om att Caballion var dopad vid segern i det danska storloppet ner som en bomb, hästen diskades och kretsen kring honom blev av med förstapriset i Copenhagen Cup på 907 000 kronor.

”Var själv förvånad”

För några veckor sedan togs hästen hem till Sverige igen och till sin nygamla tränare Fredrik B Larsson. Delägaren Torbjörn Boström sa då följande till Trav365:

– Vi ska kolla upp honom hos en svensk veterinär.

Nu har hästen acklimatiserat sig på gården på Erikssund utanför Stockholm, där Fredrik B Larsson håller till.

Men en bild upplagd på Facebook av hästens tidigare skötare, Camilla Tegborg, har fått hela trav-Sverige att undra: hur mår hästen egentligen efter Frankrike-äventyret?

Bilden visar en mycket mager Caballion och Tegborgs ord till fotot: ”Älskade vän vad ont det gör att se dig”.

Bilden har fått stort genomslag i sociala medier och diskuteras flitigt.

– Han var inte vacker när han kom, han var väldigt tunn. Jag var själv förvånad när vi lastade av honom, säger Fredrik B Larsson till Trav365.

”Får viloperiod till våren”

Varför var han så mager när han kom hem till Sverige?

– Jag vet inte om han hade haft en jobbig resa eller så. Han har haft en tuff säsong, men hans senaste historik i Frankrike vet jag inte så mycket om och kan inte uttala mig om det.

Hur känns det att få hem en häst i ett sånt skick?

– Som sagt, han var inte vacker, men sånt där har jag varit med om förr, att hästar har kommit hem tunna. Jag gläder mig att han är glad igen och att han mår bra nu. Han går i den finaste hagen härute och får äta hur mycket han vill, säger tränaren lugnande till de som oroat sig över hästen.

– Han är väldigt glad, springer och är vid gott mod, men det kommer ta några veckor innan han ätit upp sig ordentligt igen. Han har redan lagt på sig ett gäng kilon sen han kom hem till oss. Jag kan hälsa alla att han äter för fullt och är pigg och glad. Vi får lägga ut en ny bild om några veckor, som kan visa att han mår bra.

Hur ser tävlingsplanerna ut för Caballion i framtiden?

– Vi har beslutat att han kommer få en viloperiod och kommer att köras igång till våren igen.