Blev proffstränare – fick med sig 50 tjejer

27-åriga Peter är ny proffstränare från i år – så lockar han nya hästägare till travet

1 av 3 | Foto: Stall Peter Strömberg
Peter Strömberg har fått med sig 50 tjejer på hästen Augusta's Love. I helgen samlades några av dem för första hästägarträffen.
TRAV

Peter Strömberg drog igång som proffstränare i år och satsade på ”tjejhästen” Augusta's Love.

Nu har han fått med sig 50 tjejer på hästen.

– Det var inga problem att få hästen fulltecknad, snarare tvärtom. Att det var fler som ringde än det fanns andelar, säger han till Trav365.

Foto: ALN
Peter Strömberg.

Årjängstränaren Peter Strömberg är en av travsportens nya proffstränare i år och han har fått en kanonstart när det gäller hästägarna.

Samtidigt som han satsade som proffs väckets idén om att ha en tjejhäst, där bara kvinnor får vara med som delägare.

”Väldigt roligt”

Och intresset var stort – han fick med 50 kvinnor på hästen Augusta's Love, ett sto född 2012 efter hingsten Love You.

– Det var lätt att få med folk på hästen, eftersom vi leasar henne från ägarna var det ingen inköpskostnad. Det kostar 250 kronor i månaden att vara med och så kostar det inget mer. Det var inga problem att få hästen fulltecknad, snarare tvärtom. Att det var fler som ringde än det fanns andelar. Det är väldigt roligt att det blev så uppskattat, säger han.

Fick köra dubbelsulky

I lördags hade gänget första träffen tillsammas och drygt 30 av delägarna var med.

– Vi samlades här på travbanan och visade upp hästen och åt gemensam lunch. Jag pratade lite och berätta om min verksamhet och hästen och hur allt fungerar runt omkring. Vi körde ett trav-quiz där vinnarlaget fick prova på att köra dubbelsulky. Det verkar ha varit väldigt populärt.

”Lika bra att satsa för fullt”

Tidigare har Peter jobbat som lärling hos Tom Horpestad men efter att ha haft en paus bestämde han sig för att satsa på hästarna. Just nu har han nio hästar i träning och ett antal unghästar.

– Att bli proffs har funnits med i tankarna hela tiden, jag har jobbat som lärling i många år. Jag tog en paus från travet, men jag kände att jag ville satsa och då var det lika bra att satsa för fullt. Jag bor bra till geografiskt. Jag har nära till Norge och bra tävlingsmöjligheter där. Min plan är att etablera mig och göra mig ett namn inom travet, säger han.